Ο δείκτης PMI της IHS Markit στην ευρωζώνη μειώθηκε στις 54,8 μονάδες τον Ιανουάριο από 55,2 τον Δεκέμβριο

Ο δείκτης παραγωγής υποχώρησε στις 54,6 από 56,3 μονάδες, αλλά παραμένει καθαρά πάνω από τις 50 μονάδες που είναι το όριο μεταξύ ανάπτυξης και συρρίκνωσης

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) που καταρτίζει η IHS Markit στην ευρωζώνη μειώθηκε στις 54,8 μονάδες τον Ιανουάριο από 55,2 τον Δεκέμβριο. «Η μεταποιητική παραγωγή της Ευρωζώνης συνέχισε να αυξάνεται με ισχυρό ρυθμό στις αρχές του 2021, αν και η ανάπτυξη εξασθένισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισε η ανάκαμψή της, καθώς τα νέα περιοριστικά μέτρα και οι ελλείψεις στον εφοδιασμό θέτουν νέες προκλήσεις για τους παραγωγούς σε όλη την περιοχή», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Κρις Γουίλιαμσον.

Ο δείκτης παραγωγής υποχώρησε στις 54,6 από 56,3 μονάδες, αλλά παραμένει καθαρά πάνω από τις 50 μονάδες που είναι το όριο μεταξύ ανάπτυξης και συρρίκνωσης». Ωστόσο, καθώς ένα μεγάλο τμήμα του τομέα υπηρεσιών είναι πιθανό να παραμείνει κλειστό για κάποιο χρονικό διάστημα, οι οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης παραμένουν χλωμές και θα χρειαστούν έως δύο χρόνια για να επανέλθει το ΑΕΠ στα προ του κορονοϊού επίπεδα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters τον περασμένο μήνα.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού