Σκουρλέτης: Να «παγώσει» λόγω υγειονομικών συνθηκών η συζήτηση για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο (vid)

Συγκεκριμένα, εξήγησε πως από το πρωί κυκλοφορεί μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού Υγείας ότι είναι πολύ πιθανό ο ίδιος να εισηγηθεί καθολικό lockdown στην Αττική. «Αυτό αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργεί νέα δεδομένα για όλους μας, αλλά δημιουργεί και για το νομοσχέδιο το οποίο συζητάμε αυτή τη στιγμή.

Με παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρλέτη, ξεκίνησε την Τρίτη στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια.

Πήρε τον λόγο για ένα θέμα που, όπως είπε, προηγείται της κατάθεσης των αιτήσεων αντισυνταγματικότητας. Συγκεκριμένα, εξήγησε πως από το πρωί κυκλοφορεί μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού Υγείας ότι είναι πολύ πιθανό ο ίδιος να εισηγηθεί καθολικό lockdown στην Αττική. «Αυτό αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργεί νέα δεδομένα για όλους μας, αλλά δημιουργεί και για το νομοσχέδιο το οποίο συζητάμε αυτή τη στιγμή.

Εμείς έχουμε κατ’ επανάληψη υποστηρίξει ότι δεν μπορεί κρίσιμα νομοσχέδια για τα οποία δημιουργούνται διαφορετικές προσεγγίσεις, να το πω επιεικώς, να μην πω ότι λειτουργούν διχαστικά, πρέπει να λαμβάνουμε υπ όψιν τις συνθήκες που δημιουργούνται και κατά συνέπεια εισηγούμαι η Βουλή να πάρει απόφαση να παγώσει την συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε τέτοιου είδους εισηγήσεις, που είναι το πιο πιθανό να γίνουν αποδεκτές για λόγους υγειονομικούς, και να έχουμε την απαίτηση να συζητήσουμε επί δύο-τρεις ημέρες ένα νομοσχέδιο που είναι βέβαιο ότι θα συνοδευτεί από διαδηλώσεις, από συγκρούσεις, όπου την ευθύνη για ό,τι συμβεί θα την έχει η κυβέρνηση με τις εμμονές της.

Νομίζω, λοιπόν, έστω την ύστατη ώρα, πρέπει η κυβέρνηση να παγώσει αυτή τη διαδικασία. Είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης, είναι θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας, επιβάλλεται μια στάση ευθύνης από όλους μας. Μπορούμε να συμφωνήσουμε πάνω σε αυτό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δοκιμάζουμε τις αντοχές της κοινωνίας και της δημοκρατίας» επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού