Φλαμπουράρης: Kυβέρνηση της ΝΔ το 2021 με χαρακτηριστικά της δεξιάς του ’60

Η κυβέρνηση της ΝΔ θυμίζει τη Δεξιά της δεκαετίας του '60, τόνισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέκος Φλαμπουράρης, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Η κυβέρνηση της ΝΔ θυμίζει τη Δεξιά της δεκαετίας του ’60, τόνισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέκος Φλαμπουράρης, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Ο πρ. υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «η μόρφωση και η είσοδος στο πανεπιστήμιο ήταν, και είναι ακόμα και σήμερα, ο δρόμος για μια καλύτερη ζωή» και προσ΄θεσε ότι «η παιδεία αναδείχθηκε διαχρονικά ως Δημόσιο αγαθό, άμεσα συνδεδεμένο με τη δημοκρατία και με αγώνες και θυσίες». Τόνισε επίσης ότι «κανένας αγώνας για τη Δημοκρατία δεν έγινε χωρίς αίτημα για την παιδεία και κανένας αγώνας για την παιδεία δεν έγινε χωρίς Δημοκρατικά πολιτικά αιτήματα» και υπενθύμισε τους πανδημοκρατικούς αγώνες για το 15% για την Παιδεία και το « Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» στο Πολυτεχνείο το 1973.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι «ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης για κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου, επιβολή μόνιμης αστυνόμευσης μέσα στα πανεπιστήμια, μείωσης κατά 25-35 χιλιάδων εισακτέων φοιτητών στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, εξομοίωση των 5ετων πανεπιστημίων με τα 3ετη κολέγια και συκοφάντηση του δημόσιου πανεπιστήμιου ονομάζοντάς το «κέντρο ανομίας» και τους φοιτητές μπαχαλάκηδες, το παιδί του ανώνυμου Έλληνα που μάτωσε στις πανελλήνιες, μαζί και η οικογένειά του, για ένα καλύτερο αύριο, θα διεκδικήσει τη ζωή και την πατρίδα του.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού