Πανεκπαιδευτικό: Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες – Ποινική δίωξη για πλημμέλημα σε 23 και σε έναν για κακούργημα

Ο Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες που, κατά περίπτωση, αφορούν σε αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης - Ένας από τους συλληφθέντες δεν οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα γιατί νοσηλεύεται τραυματισμένος.

πανεκπαιδεύτικο

Ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος 23 συλληφθέντων στα επεισόδια που έγιναν χθες κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες που, κατά περίπτωση, αφορούν σε αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο και με εντολή του Εισαγγελέα είναι ελεύθεροι.

Ένας από τους συλληφθέντες δεν οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα γιατί νοσηλεύεται τραυματισμένος.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε και ακόμη ένας από τους συλληφθέντες χθες, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη που αφορά στα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα της έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών υλών καθώς και τα πλημμελήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης, απείθειας και αντίστασης κατά της Αρχής, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον Ανακριτή από όπου αναμένεται να λάβει προθεσμία για την απολογία του.

Σε συμπαράσταση στους συλληφθέντες είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων περίπου 200 άτομα των οποίων εμποδίστηκε η είσοδος στον χώρο των δικαστηρίων από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στην πύλη του συγκροτήματος. Η προσπάθεια κάποιων από τους συγκεντρωμένους να εισέλθει στον χώρο, δημιούργησε μικρής διάρκειας ένταση όταν οι αστυνομικοί τους απώθησαν στην γύρω περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Ακραίες προκλήσεις Χρυσοχοΐδη: «Η Αστυνομία στη χθεσινή συγκέντρωση περιφρούρησε το δικαίωμα του συνέρχεσθαι»

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού