Τζανακόπουλος: Η τραγωδία στην οικονομία και την κοινωνία θα είναι ανείπωτη με την ύφεση και το χρέος στο 210%

«Η πολιτική της κυβέρνησης με τις υποτιθέμενες συνετές παρεμβάσεις είναι να πυροβολεί τα πόδια της χώρας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε για «συσσώρευση νέων χρεών με τις αναβολές πληρωμών και τις επιστροφές» σημειώνοντας πως «όταν γίνουν αυτά τα χρέη απαιτητά, η τραγωδία θα είναι ανείπωτη»

«Η οικονομική κρίση έχει αυτονομηθεί από την πανδημία. Είμαστε σε μια υφεσιακή περιδίνηση. Χρειάζεται πραγματική στήριξη, αλλά η κυβέρνηση επέλεξε την δημιουργία συσσωρευμένων χρεών με την επιστρεπτέα προκαταβολή» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

«Η πολιτική της κυβέρνησης με τις υποτιθέμενες συνετές παρεμβάσεις είναι να πυροβολεί τα πόδια της χώρας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε για «συσσώρευση νέων χρεών με τις αναβολές πληρωμών και τις επιστροφές» σημειώνοντας πως «όταν γίνουν αυτά τα χρέη απαιτητά, η τραγωδία θα είναι ανείπωτη».

Προειδοποίησε, μάλιστα, πως «ο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι εφόσον οι υπόλοιπες χώρες και ιδιαίτερα οι χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά κέντρου μπουν σε συνθήκη οικονομικής ανάκαμψης και ξεπεράσουν την ύφεση, θα επανέλθουν κάποιοι από τους μηχανισμούς και ενδέχεται να κλείσει η ομπρέλα της ΕΚΤ. Τότε η Ελλάδα θα βρεθεί με συρρικνωμένη οικονομία και με χρέος που θα έχει εκτιναχθεί στο 210%, ίσως και παραπάνω. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι η πολιτική της κυβέρνησης αυτό που κάνει είναι να πυροβολεί τα πόδια της χώρας».

Ωστόσο, όπως είπε, Μητσοτάκης και Σταϊκούρας «περιφέρονται αυτοθαυμαζόμενοι σε διάφορα κανάλια, με την στήριξη ενός τεράστιου πολιτικό μιντιακού συγκροτήματος», ενώ – σημείωσε – «έχουν τρομοκρατηθεί στην κυβέρνηση, βλέπουν τις αποτυχίες και τις συνέπειες της πολιτικής τους».

«Οι πολίτες δεν τρώμε κουτόχορτο», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρόσθεσε πως «Ακριβώς επειδή τα βλέπει όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης, θα επιδιώξει να βρει ένα πλατό για να κάνει εκλογές». Επεσήμανε πως «αυτό θα είναι μία τεράστια ευκαιρία για τις αριστερές προοδευτικές πολιτικές που πρέπει να αναπτυχθούν για να σώσουν ό,τι σώζεται στο επίπεδο της οικονομικής κρίσης»

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού