Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown και σε Αχαΐα, Εύβοια από σήμερα

Παράλληλα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου τίθενται από σήμερα και μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, ο δήμος Καλυμνίων και ο δήμος Καρπάθου, ενώ παρατείνονται τα μέτρα που ισχύουν για τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής όπως περιγράφονται στην ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου για τις μητροπολιτικές περιοχές, μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

Κορωνοϊός Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται από σήμερα οι περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ευβοίας (πλην της Σκύρου) όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Παράλληλα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου τίθενται από σήμερα και μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, ο δήμος Καλυμνίων και ο δήμος Καρπάθου, ενώ παρατείνονται τα μέτρα που ισχύουν για τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής όπως περιγράφονται στην ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου για τις μητροπολιτικές περιοχές, μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικότερα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένει ο δήμος Αγίου Νικολάου της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 42 ενεργά κρούσματα, όταν την 1η Φεβρουαρίου, που ξεκίνησε η ισχύς των πρόσθετων μέτρων, τα ενεργά κρούσματα ήταν 43. Στο επίπεδο αυτό παραμένει επίσης ο δήμος Θήρας της περιφερειακής ενότητας Θήρας με 31 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, όταν στις 30 Ιανουαρίου, ημερομηνία που ξεκίνησαν να ισχύουν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα, είχε 34. Στο επίπεδο αυτό παραμένει και ο δήμος Μυκόνου, που έχει 18 ενεργά κρούσματα, από 25 που είχε στις 30 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, και στους τρεις αυτούς δήμους παρατηρείται σταδιακή βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, ακόμα όμως δεν έχει επιτευχθεί η επιθυμητή μείωση του ιικού φορτίου ώστε να υπάρξει άρση των επιπλέον περιοριστικών μέτρων.

Όσον αφορά στην περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, αυτή τη στιγμή έχει 732 ενεργά κρούσματα, όταν στις 30 Ιανουαρίου ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων σε όλη την περιφερειακή ενότητα ήταν 206, ενώ η περιφερειακή ενότητα Ευβοίας, αυτή τη στιγμή έχει 501 ενεργά κρούσματα, όταν στις 30 Ιανουαρίου είχε 256.

Συμπερασματικά, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ανήκουν:

– ο δήμος Αγίου Νικολάου

– ο δήμος Θήρας

– ο δήμος Μυκόνου

– η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας – προφανώς και όλοι οι δήμοι της, και

– η περιφερειακή ενότητα Εύβοιας και προφανώς όλοι οι δήμοι της (πλην της νήσου Σκύρου).

Στις περιοχές αυτές, που ανήκουν σε αυτό το επίπεδο, είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής). Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από σήμερα το πρωί, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Όσον αφορά στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στις κόκκινες δηλαδή περιοχές, βρίσκονται από σήμερα και έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, οι εξής περιοχές:

– ο δήμος Εορδαίας,

– ο δήμος Θηβαίων,

– ο δήμος Τανάγρας,

– ο δήμος Σπάρτης,

– η περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου,

– ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού,

– ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης,

– ο δήμος Τεμπών

– η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου,

– ο δήμος Καλυμνίων και

– ο δήμος Καρπάθου.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός Ελλάδα: 1410 νέα κρούσματα και 21 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Η γεωγραφική κατανομή

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού