Θάσος: Τουλάχιστον 25 κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία του νησιού

Η αστραπιαία διασπορά, και μάλιστα σε ανήλικα παιδιά, έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές Αρχές, αλλά όχι και στην πολιτεία, η οποία δεν έλαβε το παραμικρό μέτρο για τη Θάσο στις ανακοινώσεις της Παρασκευής, ενώ δεν ανταποκρίθηκε ούτε στο επίσημο αίτημα του δημάρχου να κλείσουν εκτάκτως τα σχολεία του νησιού

Η Θάσος των 13.000 κατοίκων φιγουράρει τις τελευταίες μέρες στις πρώτες τρεις θέσεις πανελλαδικά, στη λίστα των περιοχών με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού. Τουλάχιστον 25 κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί από τη Τρίτη ως την Παρασκευή, όλα σε σχολεία του νησιού, κυρίως σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, αλλά και σε εκπαιδευτικούς και σε γονείς μαθητών.

Η αστραπιαία διασπορά, και μάλιστα σε ανήλικα παιδιά, έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές Αρχές, αλλά όχι και στην πολιτεία, η οποία δεν έλαβε το παραμικρό μέτρο για τη Θάσο στις ανακοινώσεις της Παρασκευής, ενώ δεν ανταποκρίθηκε ούτε στο επίσημο αίτημα του δημάρχου να κλείσουν εκτάκτως τα σχολεία του νησιού.

Μέσα στο κλίμα αναστάτωσης που έχει διαμορφωθεί, σύλλογοι Γονέων και 15μελή συμβούλια μαθητών αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Καλούν σε αποχή από τα μαθήματα και τη διενέργεια μαζικών τεστ, ώστε να αποτυπωθεί η ακριβής επιδημιολογική εικόνα, πριν επιστρέψουν τα παιδιά στα θρανία.

Πηγή: euro2day.gr

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού