Η αρχή του τέλος για τον Τραμπ;

Ο Τραμπ κατηγορήθηκε δυο φορές από το Κογκρέσο. Και τις δυο φορές κατάφερε να γλιτώσει. Φυσικά και θα πανηγυρίζει στη μακρινή Φλόριντα. Εντούτοις πρόκειται για έμμεση απαλλαγή αφού επτά Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν κατά. Παρά το υποκριτικό του πράγματος, το γεγονός ότι ο επικεφαλής τους στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ κατηγόρησε μετά την ψηφοφορία των Τραμπ ως ''πρακτικά και ηθικά υπεύθυνο'' για την απόπειρα πραξικοπήματος, είναι αξιοσημείωτο

ΗΠΑ Τραμπ

Εκτενείς οι αναφορές των γερμανικών μέσων στην απαλλαγή του πρώην αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για υποκίνηση εξέγερσης, σε σχέση με την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Ας δούμε 3 εφημερίδες

Η Passauer Neue Presse:

«Η αμερικανική Γερουσία απήλλαξε τον Τραμπ κατά την ιστορική δεύτερη διαδικασία καθαίρεσης. Η απαλλαγή αυτή όμως δεν αφορά και την ετυμηγορία της ιστορίας. Στα βιβλία της ιστορίας θα γράφει κάποτε ότι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν κάποιος που υποκίνησε ένα άγριο πλήθος να εισβάλει στο Καπιτώλιο, την έδρα των δυο σωμάτων του Κογκρέσου. H εξόφθαλμη αυτή επίθεση στη Δημοκρατία ήταν η ενέργεια ενός αχρείου, και δη από κάποιον που κανονικά οφείλει να προστατεύει τη Δημοκρατία, από τον ίδιο τον πρόεδρο».

Η Hannoversche Allgemeine Zeitung:

«Ο Τραμπ κατηγορήθηκε δυο φορές από το Κογκρέσο. Και τις δυο φορές κατάφερε να γλιτώσει. Φυσικά και θα πανηγυρίζει στη μακρινή Φλόριντα. Εντούτοις πρόκειται για έμμεση απαλλαγή αφού επτά Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν κατά. Παρά το υποκριτικό του πράγματος, το γεγονός ότι ο επικεφαλής τους στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ κατηγόρησε μετά την ψηφοφορία των Τραμπ ως ”πρακτικά και ηθικά υπεύθυνο” για την απόπειρα πραξικοπήματος, είναι αξιοσημείωτο. Κανείς δεν περίμενε πραγματικά ότι θα συγκεντρωνόταν η απαιτούμενη πλειοψηφία των δυο τρίτων. Διότι είναι μεγάλος ο φόβος πολλών γερουσιαστών να βιώσουν την τιμωρία των ψηφοφόρων στις επόμενες εκλογές».

Η Badische Zeitung:

«Ο Τραμπ αθωώθηκε, αλλά παρά ταύτα έχασε. Θεωρητικά μπορεί να ελπίζει ότι το 2024 θα γιορτάσει το comeback στον Λευκό Οίκο με μια δεύτερη υποψηφιότητα. Θα ήταν λάθος να τον ξεγράψει κανείς, ωστόσο μετά και την δεύτερη αυτή διαδικασία καθαίρεσης οι πιθανότητές του να αναρριχηθεί στην κορυφή έχουν πέσει. Πολιτικά πρόκειται για ήττα. Όταν έστω και επτά από τους πενήντα γερουσιαστές τολμούν να τα βάλουν μαζί του, πρόκειται πιθανότατα για την αρχή του τέλους. Την έλευση του τέλους μιας εποχής, κατά την οποία κανείς από τον πολιτικό του χώρο του δεν τολμούσε να τα βάλει με έναν εκδικητικό λαϊκιστή […]»

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού