Σύσκεψη στο Μαξίμου για την υπόθεση Λιγνάδη

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο η υπόθεση αυτή να προσλάβει μεγάλες διαστάσεις, αναφορικά με κυβερνητικά στελέχη πέραν της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, τα οποία γνώριζαν καταγγελίες κατά του κ. Λιγνάδη, και παρά το ότι οι καταγγελίες αυτές τέθηκαν υπόψη συνεργατών του πρωθυπουργού,  δεν άλλαξε η επιλογή του προσώπου του κ. Λιγνάδη για να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου

μητσοτακης λιγνάδης μενδωνη

Σύσκεψη συνεργατών και νομικών συμπαραστατών του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο μέγαρο Μαξίμου, όπως μας μεταφέρουν έγκυρες κυβερνητικές πηγές. Η σύσκεψη συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργικού επιτελείου και λόγος σύγκλησής της ήταν επίμονες πληροφορίες από δημοσιογραφικές πηγές φιλικά προσκείμενες προς την κυβέρνηση, σύμφωνα με τις οποίες τις επόμενες μέρες θα δουν το φως της δημοσιότητας καινούριες καταγγελίες κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κ. Δ. Λιγνάδη για παρενοχλήσεις σπουδαστών.

Παρ’ ό,τι δεν έχουν γίνει περισσότερα γνωστά για τις καταγγελίες που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται να δημοσιοποιηθούν σε λίγα 24ωρα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο η υπόθεση αυτή να προσλάβει μεγάλες διαστάσεις, αναφορικά με κυβερνητικά στελέχη πέραν της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, τα οποία γνώριζαν καταγγελίες κατά του κ. Λιγνάδη, και παρά το ότι οι καταγγελίες αυτές τέθηκαν υπόψη συνεργατών του πρωθυπουργού,  δεν άλλαξε η επιλογή του προσώπου του κ. Λιγνάδη για να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου.

Το καινούριο σχετικά με τις καινούριες καταγγελίες, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έγκειται στο ότι η δημοσιοποίησή τους θα καταστήσει αναπόφευκτη την επέμβαση των εισαγγελικών αρχών. Ταυτόχρονα, το θέμα που δημιουργήθηκε προ ημερών σχετικά με οδηγία που αναρτήθηκε στη ΕΡΤ να μην δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κ. Λιγνάδη με άλλα δημόσια πρόσωπα, επίσης δημιουργεί ανησυχία, αφού επιβεβαιώνει συντονισμένη κυβερνητική παρέμβαση για την υπόθεση στην κρατική ραδιοτηλεόραση, που ανήκει στην ευθύνη του κ. Λιβάνιου μέλους της κυβέρνησης που ανήκει στον στενό κύκλο συνεργατών του πρωθυπουργού.

Βεβαίως το περιεχόμενο των όσων διειμήφθησαν στη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου δεν έγινε γνωστό. Πληροφορίες από τις ίδιες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες εξετάστηκε η περίπτωση να τεθεί εκτός κυβέρνησης η η κυρία Μενδώνη, επίσης δεν επιβεβαιώθηκαν.

Μενδώνη Λιγνάδης

Ειδικού συνεργάτη

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού