Κλονίζεται η οικονομία προοιωνίζοντας τα «κουρέματα» του μέλλοντος – Το παγκόσμιο χρέος το 2020 έφτασε τα 281 τρισ. δολ.

Το ΙΙF αποδίδει αυτήν την αύξηση στα προγράμματα στήριξης σ' όλο τον κόσμο, τα οποία αντιστοιχούν στο μισό της αύξησης αυτής, ενώ οι εταιρείες, οι τράπεζες και τα νοικοκυριά πρόσθεσαν $5,4 τρισ., $3,9 τρισ. και $2,6 τρισ. αντίστοιχα στο παγκόσμιο χρέος

Κατά 24 τρισ. δολάρια αυξήθηκε τo συσσωρευμένο παγκόσμιο χρέος το 2020, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), με τη σχέση χρέους προς ΑΕΠ παγκοσμίως να φτάνει στο 355%.

Η σχέση χρέους προς ΑΕΠ παγκοσμίως αυξήθηκεκατά 35 ποσοστιαίες μονάδες επί τοις %, στο 355% από 325% έως πριν από 2 έτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, το παγκόσμιο χρέος ανήλθε το 2020 στα 281 τρισ. δολάρια.

Το ΙΙF αποδίδει αυτήν την αύξηση στα προγράμματα στήριξης σ’ όλο τον κόσμο, τα οποία αντιστοιχούν στο μισό της αύξησης αυτής, ενώ οι εταιρείες, οι τράπεζες και τα νοικοκυριά πρόσθεσαν $5,4 τρισ., $3,9 τρισ. και $2,6 τρισ. αντίστοιχα στο παγκόσμιο χρέος.

Το ΙΙF αναφέρει ότι η άνοδος του παγκόσμιου χρέους ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της πρώτης διετίας της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης 2008-’09, όταν το χρέος είχε αυξηθεί κατά 10 και 15 ποσοστιαίες μονάδες επί τοις % αντίστοιχα τις δύο αυτές χρονιές.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού