Σε παράταση-τυφλοσούρτη των δεσμεύσεων έναντι της ΕΕ που ανελήφθησαν πριν την πανδημία συμφώνησε η κυβέρνηση, παρά την οικονομική καραστροφή του 2020

Εντύπωση προκαλεί ότι τόσο οι Βρυξέλλες όσο και η ελληνική κυβέρνηση, τίποτα δεν έκριναν αναγκαίο να επαναξετάσουν, παρά την πελώρια ζημία της ελληνικής οικονομίας εντός του 2020

Η Κομισιόν αποφάσισε την εξάμηνη παράταση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας στην Ελλάδα, όπως προβλέπεται στον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 472/2013.

Η παράταση αυτή αποτελεί σύνηθες και αναμενόμενο διαδικαστικό στάδιο, για το οποίο ζητήθηκε η γνώμη της Ελλάδας και το οποίο χρησιμεύει στην εξασφάλιση συνεχιζόμενης στήριξης για την υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων που ανέλαβε η Ελλάδα έναντι του Eurogroup τον Ιούνιο του 2018, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί ότι τόσο οι Βρυξέλλες όσο και η ελληνική κυβέρνηση, τίποτα δεν έκριναν αναγκαίο να επαναξετάσουν, παρά την πελώρια ζημία της ελληνικής οικονομίας εντός του 2020. Μάλιστα, η Αθήνα συναίνεσε στη συνέχιση των ίδιων δεσμεύσεων που ανελήφθησαν πριν την πανδημία, παρ’ ό,τι όλη η ευρωπαϊκή οικονομία διάρχεται βαθιά κρίση, που έχει πλήξει προνομιακά την Ελλάδα.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού