Γερμανία-Στάινμαϊερ: Κίνδυνος απώλειας εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς λόγω της κρίσης του κορονοϊού

Η κρίση υγείας αντιμετωπίζεται πιο αργά από ό, τι θα επιθυμούσαν πολλοί

germania staimaier

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Bάλτερ Στάινμάιερ επαίνεσε σήμερα την πρόοδο η οποία έχει επιτευχθεί στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά ταυτόχρονα προειδοποίησε και για την αυξανόμενη απώλεια εμπιστοσύνης των πολιτών στους δημόσιους θεσμούς.
« Όσο περισσότερο διαρκεί η κρίση και οι περιορισμοί για την αντιμετώπισή της, τόσο μεγαλύτερο είναι το «τεστ κοπώσεως» για την εμπιστοσύνη των πολιτών», είπε ο Στάινμάιερ σε σημερινή τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του τομέα υγείας και της υγειονομικής περίθαλψης του κρατιδίου της Σαξονίας.
Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Γερμανός πρόεδρος ζήτησε αρκετές φορές να πληροφορηθεί τους λόγους της δυσαρέσκειας των πολιτών για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού και τις διαμαρτυρίες οι οποίες διοργανώνονται εναντίον τους, ειδικά στο κρατίδιο της Σαξονίας.
«Η ανυπομονησία των πολιτών αυξάνεται στη χώρα, το νοιώθει κανείς στην ατμόσφαιρα, ωστόσο η δυναμική της αύξησης των κρουσμάτων μόλυνσης έχει  μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ας ελπίσουμε ότι θα καταστεί  δυνατόν να τεθεί υπό έλεγχο η κρίση υγείας και θα επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα», είπε, αλλά παραδέχθηκε πως  «Αυτό γίνεται πιο αργά από ό, τι θα επιθυμούσαν πολλοί».
Ο Στάινμάιερ αναφέρθηκε τέλος και  στην πρόοδο του εμβολιασμού: «Μπορούμε να είμαστε ευτυχείς που οι εμβολιασμοί – κατά την άποψη πολλών πολύ αργοί – σημειώνουν τώρα πρόοδο», τόνισε

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού