Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να ανεβοκατεβάζει τον διακόπτη lockdown

Η κυβέρνηση το μόνο που έκανε και κάνει είναι να χειρίζεται έναν διακόπτη lockdown. Αυξάνονται τα κρούσματα, επιβάλλει lockdown. Μειώνονται τα κρούσματα, αίρει το lockdown

Η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να διαχειρίζεται έναν διακόπτη lockdown, αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέντευξή της στο “Documento”.

Μεταξύ άλλων η κυρία Αχτσιόγλου τονίζει:

Εδώ και μήνες βιώνουμε τις συνέπειες της καταστροφικής κυβερνητικής διαχείρισης τόσο της πανδημίας όσο και της οικονομικής κρίσης που τη συνοδεύει. Στη διαχείριση της πανδημίας η κυβέρνηση δεν προέβη σε μέτρα αυτονόητα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού και την προστασία του πληθυσμού, δηλαδή σε μέτρα ουσιαστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας: μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, συνταγογράφηση δωρεάν τεστ ώστε να υπάρχει σωστή ιχνηλάτηση του ιού, επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Αλλά ούτε στις τρεις βασικές εστίες υπερμετάδοσης του ιού, δηλαδή τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία και τους μεγάλους χώρους εργασίας,  εφάρμοσε προληπτικά μέτρα, ισχυριζόμενη κατά καιρούς αστειότητες ότι σ’ αυτούς τους χώρους ο ιός δεν κολλάει, για να αποδειχθεί ψευδόμενη λίγες μέρες μετά.

Η κυβέρνηση το μόνο που έκανε και κάνει είναι να χειρίζεται έναν διακόπτη lockdown. Αυξάνονται τα κρούσματα, επιβάλλει lockdown. Μειώνονται τα κρούσματα, αίρει το lockdown. Μια πολιτική καταστροφική και για την κοινωνία και για την οικονομία. Και σαν να μην έφταναν αυτά, στην οικονομία εξαρχής έλαβε την απόφαση να μην προχωρήσει σε ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εργαζομένων, με αποτέλεσμα, όπως ήταν αναμενόμενο, να προκαλέσει μια ύφεση βαθύτερη κι απ’ αυτήν του 2011 στη χώρα, κυρίως όμως να έχει ακυρώσει όλες τις δυνατότητες για ανάκαμψη.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού