Κορωνοϊός: Υπό εξέταση τo σενάριο για ολικό λοκντάουν στην Αττική

Κορωνοϊός: Το προβλεπτικό μοντέλο, όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, προδιαγράφει την εξέλιξη του αριθμού των σοβαρών περιστατικών Covid-19 σε 15νθήμερο κύκλο και οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται αυξητική τάση σε ανάγκες για ΜΕΘ περίπου σε 2 εβδομάδες

Κοεωνοϊός

Κορωνοϊός: To σενάριο για ολικό λοκντάουν στην Αττική εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση, προκειμένου να προληφθεί η πίεση στις ΜΕΘ και το ενδεχόμενο μεταφοράς σε ΜΕΘ άλλων νομών, από την αναμενόμενη αύξηση των σοβαρών περιστατικών Covid-19 τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Όπως αναφέρουν ενημερωμένες κυβερνητικές πηγές, το θέμα απασχολεί έντονα και συζητείται στην υγειονομική επιτροπή, αν και οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ξεκαθάριζαν ότι την τελική απόφαση για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα λάβει αποκλειστικά η κυβέρνηση.

Οι ανησυχίες για την ανεπάρκεια των διαθέσιμων ΜΕΘ σε προβολή του επόμενου 15νθήμερου έχουν ενταθεί εδώ και μερικά 24ωρα και τον προβληματισμό εντείνει η εικόνα του υψηλού αριθμού των κρουσμάτων, παρ’ ότι τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν εφαρμόζονται ήδη αρκετές μέρες και υπήρχε προσδοκία μερικής αποκλιμάκωσης.

Η εικόνα στις ΜΕΘ έχει τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα παρακολούθησης από το υπουργείο Υγείας, ενώ πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει δοθεί εντολή να αποθαρρύνεται η προώθησή σε ΜΕΘ για τους νοσούντες ανεμβολίαστους κάτω των 65 ετών μέχρι νεωτέρας.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην υγειονομική επιτροπή (και η ανησυχία μεταφέρεται και στη κυβέρνηση) προβλεπτικό μοντέλο πανεπιστημιακής σχολής, σύμφωνα με το οποίο η αυξητική τάση για σοβαρότερες νοσήσεις τις επόμενες εβδομάδες λόγω των επιθετικότερων στελεχών του κορωνοϊού, δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί.

Το προβλεπτικό μοντέλο, όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, προδιαγράφει την εξέλιξη του αριθμού των σοβαρών περιστατικών Covid-19 σε 15νθήμερο κύκλο και οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται αυξητική τάση σε ανάγκες για ΜΕΘ περίπου σε 2 εβδομάδες. Κι αυτό, με δεδομένο ότι τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν έχει ανακοινωθεί ότι θα εφαρμόζονται ως τις 28 Φεβρουαρίου. Έτσι ανοίγει πρόωρα θέμα για παράταση του λοκντάουν ή και αυστηροποίησή του, απόφαση που αναμένεται να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα.

Κορωνοϊός Ελλάδα

Ειδικού συνεργάτη

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού