Βασανιστικά αργοί οι εμβολιασμοί στη Γερμανία

Κέντρα εμβολιασμού έχουν ακόμα ανοιχτά πολλά ραντεβού χωρίς να έχουν φθάσει στα όρια δυνατοτήτων τους και για το λόγο ότι οι αρμόδιες αρχές δεν κατάφεραν να ενημερώσουν εγκαίρως ικανό αριθμό ενδιαφερομένων

Ν. Αφρική Covid-19

«Λίγα εμβόλια, υπερβολικός χρόνος αναμονής. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς τη μέχρι πρότινος κατάσταση στη Γερμανία στο μέτωπο εμβολιασμού του πληθυσμού, σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Υπερβολικά αργοί». Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Με αυτό το δεδομένο μοιάζει παράλογο ότι από τότε που ένα τρίτο εμβόλιο έλαβε πράσινο φως κυκλοφορίας αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο σε αρκετές περιοχές να εμβολιαστεί στο πληθυσμό.

Κέντρα εμβολιασμού έχουν ακόμα ανοιχτά πολλά ραντεβού χωρίς να έχουν φθάσει στα όρια δυνατοτήτων τους και για το λόγο ότι οι αρμόδιες αρχές δεν κατάφεραν να ενημερώσουν εγκαίρως ικανό αριθμό ενδιαφερομένων. Επί εβδομάδες διεξάγονταν δημόσια συζήτηση για νέες αλλαγές στη σειρά προτεραιότητας των εμβολιασμών, αν δηλαδή θα έπρεπε να εμβολιαστούν δάσκαλοι πριν τους εργαζόμενους στα σουπερμάρκετ, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εμβόλια παρέμεναν ανεκμετάλλευτα στις αποθήκες. Κι ας ήταν γνωστό σε όλους ότι θωρακίζουν από μια βαριά λοίμωξη ή και την διασπορά του ιού. Η κατά γράμμα τήρηση των κανόνων εμβολιασμών που όρισαν οι υγειονομικές αρχές, αλλά κι ο σκεπτικισμός που επικρατεί σε τμήματα του πληθυσμού έναντι του εμβολίου της AstraZeneca προκαλούν ανισορροπίες. Ήρθε επιτέλους η ώρα να προσφερθούν εμβολιασμοί σε όσους είναι τώρα η σειρά τους, όπως κάνουν ήδη κάποια ομόσπονδα κρατίδια».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού