Υπόθεση Λιγνάδη: Και δεύτερη σύσκεψη στο Μαξίμου

Υπόθεση Λιγνάδη: Οι πηγές μας αναφέρουν ότι στη νέα σύσκεψη αποτιμήθηκαν οι εξελίξεις μετά τη συνέντευξη της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και τη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Ένα θέμα, που συνεχίζει κατά τις ίδιες πληροφορίες να ανησυχεί σοβαρά τον πρωθυπουργό, με βάση την εκτίμηση του επιτελείου του ότι πρόκειται για ένα θέμα που θα απασχολήσει για πολύ καιρό την επικαιρότητα

Λιγνάδης

Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες να αποκοπεί η πηγή πληροφόρησής μας από το περιβάλλον της κυβερνητικής ηγεσίας, οι πληροφορίες μετά κόπων και βασάνων συνεχίζουν να φτάνουν σε μας… Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, και νέα σύσκεψη συνεργατών και νομικών συμπαραστατών του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε, μετά την πρώτη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Δευτέρα, με αντικείμενο την υπόθεση Λιγνάδη.

Οι πηγές μας αναφέρουν ότι στη νέα σύσκεψη αποτιμήθηκαν οι εξελίξεις μετά τη συνέντευξη της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και τη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Ένα θέμα, που συνεχίζει κατά τις ίδιες πληροφορίες να ανησυχεί σοβαρά τον πρωθυπουργό, με βάση την εκτίμηση του επιτελείου του ότι πρόκειται για ένα θέμα που θα απασχολήσει για πολύ καιρό την επικαιρότητα.

Οι πηγές μας αναφέρουν ότι στη σύσκεψη αποτυπώθηκε δυσαρέσκεια για ορισμένες αναφορές της κ. Μενδώνη στη συνέντευξή της και κυρίως τη χρήση α΄ πληθυντικού προσώπου από την υπουργό Πολιτισμού (που εντοπίστηκε και από την αξιωματική αντιπολίτευση), που εκτιμάται ότι πρόκειται για σημείο που σηματοδοτεί το μήνυμα ότι η υπόθεση Λιγνάδη δεν περιορίζεται στο υπουργείο και την ηγεσία του. Αναφορά, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθεια των συνεργατών του πρωθυπουργού να μείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο πιο μακριά μπορεί από την υπόθεση αυτή.

Οι ίδιες πηγές μας μετέφεραν ότι οι παρεμβάσεις της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άρη Σκέρτσου, ήταν οι απαντήσεις του μεγάρου Μαξίμου στις αναφορές της υπουργού Πολιτισμού. (Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνέντευξη Μενδώνη ο κ. Σκέρτσος -που αναδεικνύεται στον άνθρωπο για τις «ειδικές αποστολές» του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη- σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η επιλογή Λιγνάδη ήταν ευθύνη της υπουργού Πολιτισμού. Ενώ η κυρία Πελώνη χαρακτήρισε ως άστοχες ορισμένες αναφορές Μενδώνη σχετικά με τον Δ. Λιγνάδη, αν και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος απέφυγε να οξύνει τα πράγματα εκφράζοντας τη στήριξη του πρωθυπουργού στην υπουργό Πολιτισμού).

Στη νέα σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση Λιγνάδη, επαναλήφθηκε ότι βασικό στοιχείο των πρωθυπουργικών χειρισμών παραμένει η κατεύθυνση να μείνει μακριά από το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρ’ όλ’ αυτά, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν κρύβεται η ανησυχία για τον επόμενο γύρο των δικαστικών εξελίξεων στην πολύκροτη υπόθεση, εν αναμονή της απολογίας Λιγνάδη. Παράλληλα με μεγάλη προσοχή παρακολουθείται από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού η παράλληλη εισαγγελική έρευνα σχετικά με αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα για κύκλωμα εκμετάλλευσης ανήλικων ασυνόδευτων μεταναστών και προσφύγων, αν και οι δύο υποθέσεις αντιμετωπίζονται ξεχωριστά.

Μαξιμου Λιγνάδης

Ειδικού συνεργάτη

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού