Γερμανοί και Αυστριακοί πολιτικοί «…χορεύοντας με τον Πούτιν»

Μετά τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ και η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ μπαίνει στο μισθολόγιο ενός ρωσικού ενεργειακού κολοσσού και συγκεκριμένα της Ρόσνεφτ

Μετά τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ και η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ μπαίνει στο μισθολόγιο ενός ρωσικού ενεργειακού κολοσσού και συγκεκριμένα της Ρόσνεφτ.

Σε άρθρο της με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Χορεύοντας με τον Πούτιν” η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) μνημονεύει το γεγονός και υπενθυμίζει ότι ως υπουργός η Κνάισλ είχε καλέσει τον πρόεδρο της Ρωσίας στον γάμο της, το 2018.

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης σημειώνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα μίας επιχείρησης όπως η Ρόσνεφτ: «Ο επικεφαλής Ίγκορ Σέτσιν λέγεται ότι ήταν πράκτορας της KGB. Θεωρείται ο πρωτεργάτης της διάλυσης του μεγαλύτερου ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Γιούκος στην περίοδο 2003-2004 και της πολιτικής δίκης του ιδρυτή της Γιούκος, Μιχαήλ Κοντροκόφσκι, που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα ετών.

Με την εξαγορά του μεγαλύτερου μέρους της Γιούκος η Ρόσνεφτ αναδείχθηκε σε μία από τις πιο σημαντικές πετρελαϊκές εταιρίες παγκοσμίως. Το 2016 ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξέι Ουλουκάγιεφ, που είχε αντισταθεί στο σχέδιο του Σέτσιν για εξαγορά του πετρελαϊκού ομίλου Μπάσνεφτ από τη Ρόσνεφτ, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών. Η καταδικαστική απόφαση βασίστηκε σε προδήλως ψευδείς κατηγορίες περί διαφθοράς που είχε διατυπώσει ο Σέτσιν εναντίον του Ουλουκάγιεφ».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού