Κουφοντίνας: Αρνητική εισήγηση της εισαγγελέως στο αίτημα μεταγωγής – Τις επόμενες μέρες η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου

Η εισαγγελέας αναφέρει ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρέπει να απευθυνθεί πρώτα στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών πριν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Κουφοντίνας

Η εισήγηση της εισαγγελέως πρωτοδικών Λαμίας στο αίτημα μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού είναι αρνητική. Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον απεργό πείνας αναμένεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγείται να κριθεί η προσφυγή του απεργού πείνας και δίψας ως «νόμω αβάσιμη» καθώς δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, η σύγκλιση της οποίας αναμένεται, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, τις επόμενες ημέρες.

Η εισαγγελέας αναφέρει ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρέπει να απευθυνθεί πρώτα στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών πριν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Κουφοντίνας: Σε κρίσιμη κατάσταση – Εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας καθώς εμφάνισε σήμερα οξεία νεφρική ανεπάρκεια και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ προχώρησε σε ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.

Το Γενικό Νοσοκομεία Λαμίας με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν που υπογράφει ο διοικητής του Νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς αναφέρει ότι το «ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

«Συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης», δήλωσε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα πως ο εντολέας της συναίνεσε να γίνουν «οι απαραίτητες ενέργειες» είπε: «Δεν ξέρω αν απαιτήθηκαν άλλες ενέργειες κι αν έγιναν άλλες ενέργειες».

Ειδικότερα, στο ιατρικό ανακοινωθέν σημειώνεται: «Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Ο ίδιος ο Κουφοντίνας με δήλωσή του από τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας σημειώνει όπως μετέδωσε την Πέμπτη το eksegersi.gr ότι «συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα. Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν».

Διαβάστε επίσης:

ΕΛ.ΑΣ: Προχωρά στον σχηματισμό δικογραφιών για τις πορείες αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού