Μπακογιάννης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Την ίδρυση ενός σύγχρονου, ευρωπαϊκών δεδομένων Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών που δημιουργείται για πρώτη φορά στην Αθήνα ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

Την ίδρυση ενός σύγχρονου, ευρωπαϊκών δεδομένων Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών που δημιουργείται για πρώτη φορά στην Αθήνα ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, η δομή αυτή θα είναι στην 6η Δημοτική Κοινότητα, ο προϋπολογισμός της θα ανέρχεται στα 1,3 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και θα στελεχώνεται από έντεκα επιστήμονες, μεταξύ των οποίων δύο ψυχολόγοι, δύο κοινωνικοί λειτουργοί, ένας κοινωνιολόγος και ένας νομικός.

Βασικός σκοπός της θα είναι η στήριξη των γυναικών-θυμάτων βίας, αλλά και διακρίσεων. Όπως ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, αποτελεί ένα μέρος της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των φύλων και την αντιμετώπιση των έμφυλων και πολλαπλών διακρίσεων «που εφαρμόζει πιστά ο δήμος Αθηναίων», με δράσεις όπως η ενημέρωση και η πληροφόρηση, η κοινωνική, ψυχολογική, εργασιακή και νομική στήριξη και η παραπομπή ή συνοδεία σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές αλλά και σε νοσοκομεία.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού