Βαρουφάκης: Επίκαιρη ερώτηση στον Μητσοτάκη για έξαρση αστυνομικής βίας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα «Έξαρση των φαινομένων αστυνομικής βίας».

Βαρουφάκης

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα «Έξαρση των φαινομένων αστυνομικής βίας».

Ο κ. Βαρουφάκης αφού θέτει αρχικά στον πρωθυπουργό το ερώτημα αν είναι γνώστης «της υπόθεσης διασυρμού, με χρήση αστυνομικής βίας, των οροθετικών γυναικών την Άνοιξη του 2012 με εντολή και πολιτική-ηθική ευθύνη του κ. Χρυσοχοΐδη», τον ρωτά επίσης:

– Αν συνειδητοποιεί ότι «αγνοώντας το βεβαρημένο πολιτικό μητρώο του κ. Χρυσοχοΐδη, η απόφασή σας να τον διορίσετε ξανά Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, και μάλιστα εξωκοινοβουλευτικό, καθώς και η διατήρησή του στη θέση αυτή μετά τα τελευταία γεγονότα, σηματοδοτεί συνειδητή πολιτική επιλογή παραβίασης βασικών ανθρωπίνων και ηθικών αρχών – η οποία σήμερα αποδεικνύεται με την έξαρση φαινομένων αστυνομικής βίας σε όλη την Επικράτεια;»

– Αν «έχει επιλέξει συνειδητά τη χρήση αστυνομικής βίας ώστε να διχάσει την κοινωνία σε μια περίοδο που σειρά προκλήσεων απαιτούν μέγιστη συνεννόηση μεταξύ Πολιτείας και Πολιτών καθώς και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας;​»

Διαβάστε επίσης:

Οργή για την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη: «Τρομοκρατία άνευ προηγουμένου» – Προκαταρκτική Εξέταση από την εισαγγελία (vids)

ΔΣΑ: Επείγουσα αναφορά σε Χρυσοχοΐδη για τις αστυνομικές επιθέσεις κατά δικηγόρων και πολιτών

Νέα Σμύρνη – Κυρανάκης: Απίστευτη στοχοποίηση – Έδωσε «στον αέρα» τα στοιχεία του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού