ΣΚΑΪ: Έκοψαν στον αέρα την Κανέλλη για το «Πάμε να τους γ…σουμε» των αστυνομικών (vid)

Έκανε το... «λάθος» να αναφερθεί στις συμμοριακού τύπου επιθέσεις αστυνομικών κατά πολιτών χθες στη Νέα Σμύρνη

ΣΚΑΙ Κανέλλη
Velonastongiaka

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ έκανε το… «λάθος» να αναφερθεί στις συμμοριακού τύπου επιθέσεις αστυνομικών κατά πολιτών χθες στη Νέα Σμύρνη και συγκεκριμένα στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και καταγράφει αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ να φωνάζουν «Πάμε να τους γ…σουμε! Τέλειωσαν! Θα τους σκοτώσουμε!».

Αμέσως μόλις η κ. Κανέλλη αναφέρθηκε στο βίντεο ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου τη διέκοψε, της ζητούσε επανειλλειμένως να πει συγγνώμη για όσα μετέφερε. «Πρώτα θα ζητήσετε συγγνώμη και μετά θα πείτε ό,τι θέλετε» της λέει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, ενώ λίγο αργότερα έκλεισε την τηλεοπτική σύνδεση μαζί της.

Ο διάλογος:

Δ. Οικονόμου: Για ποια εικόνα μας λέτε κ. Κανέλη;

Λ. Κανέλλη: Τους ξυλοδαρμούς και τους τραυματισμούς. Τη γυναίκα, του ένστολου Κασιδιάρη που την πλάκωσε στο χαστούκι την είδατε; Γιατί εγώ το είδα στα βίντεο. Λοιπόν, για ποια αστυνομία μιλάμε; Και για ποιο αστυνομικό εχθρό μιλάμε;

Οι δημοσιογράφοι τη ρώτησαν απευθείας αν φταίει η αστυνομία με εκείνη ξεκάθαρα να παίρνει θέση καταδίκης για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού, παρόλα αυτά να λέει πως αποτρόπαια είναι και όσα βλέπει από χθες μόνο στο διαδίκτυο (σ.σ. αναφερόμενη στα ντοκουμέντα με τη βία κατά πολιτών). Παρόλα αυτά, οι δημοσιογράφοι συνέχισαν να τη ρωτούν αν πιστεύει ότι φταίει η αστυνομία.

– Εμείς σας ρωτήσαμε για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού, που από θαύμα ζει τώρα που μιλάμε

– Ο ξυλοδαρμός του αστυνομικού είναι απαράδεκτος, είναι βάνδαλη ενέργεια, είναι βία, είναι αποτρόπαιο. Θέλετε να το ακούσετε; Να σας το πω: Αποτρόπαιο. Εγώ όμως ήθελα να δω και τα άλλα αποτρόπαια και δεν τα έχω δει φίλοι μου από χτες, τα βλέπω μόνο στο διαδίκτυο, δεν τα βλέπω στις τηλεοράσεις.

– Ποια δεν είδατε κυρία Κανέλη; Όλα τα έχουμε προβάλει. Δεν μιλάγαμε χθες για το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη;

– Δεν είδα το αποτρόπαιο κυνηγητό των «ποντικών – ανθρώπων». Τους κάνατε «Άνθρωποι και Ποντίκια». Τους κυνηγάγανε στα στενά, μπήκανε μέσα σε μαγαζί, βγάλαν άνθρωπο έξω, τον τσακίσανε στο ξύλο. Δείρανε γυναίκες. Φώναζαν οι άνθρωποι από τα μπαλκόνια.

– Μάλιστα. Επομένως φταίει η αστυνομία, κατά τη γνώμη σας. Για να το καταλάβουμε.

Σε εκείνο το σημείο η Λιάνα Κανέλλη αναφέρθηκε στο βίντεο:

– Δεν μου λέτε, την έκφραση έχετε κουράγιο να την παίξετε; Και την παίρνω απάνω μου…

– Κυρία Κανέλη πείτε μας τη γνώμη σας και αφήστε τι κάνουμε εμείς.

– Μίας ομάδας αστυνομικών που φωνάζει “πάμε, να τους γ….σουμε, να τους σκοτώσουμε!”; Γιατί εγώ το βίντεο το είδα και παίρνω την ευθύνη αυτού του πράγματος που λέω

– Εντάξει, κ. Κανέλη αυτά τα πράγματα δεν τα επιτρέπουμε εμείς στην εκπομπή

– Κυρία Κανέλη, όχι, δεν γίνεται έτσι τώρα…

-Την ευθύνη την έχουμε εμείς εδώ. Και δεν σας επιτρέπουμε να μιλάτε έτσι, όχι.

-Αυτό ακούστηκε στο βίντεο. Παίξετε το βίντεο και θα δείτε ότι έχω δίκιο.

– Δεν σας επιτρέπουμε να μιλάτε έτσι κ. Κανέλη. Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει το βίντεο, εσείς δεν επιτρέπεται να μιλάτε έτσι, είστε βουλευτής. Και να το πάρετε πίσω αυτό. Και να ζητήσετε και συγγνώμη.

– Εγώ; Εγώ μιλάω; Υπάρχουν στο προφορικό λόγο εισαγωγικά κ. Οικονόμου.

-Όχι! Να ζητήσετε συγγνώμη από τον κόσμο για αυτό που είπατε.

Ο Οικονόμου επέμενε να ζητά από τη βουλευτή του ΚΚΕ να ζητήσει συγγνώμη με εκείνη να καταλήγει να λέει «Ζητώ συγγνώμη που τη μετέφερα. Με τον λαό δεν μπορείτε να παίζετε» και εκείνον, έχοντας πλέον κλείσει την τηλεοπτική σύνδεση με τη Λ. Κανέλλη, να δηλώνει: «Τίποτε άλλο, κλείνουμε εδώ. Κλείνουμε εδώ κ. Κανέλη και απαγορεύεται να λέτε τέτοια λόγια στην τηλεόραση. Όχι, δεν θα το δεχτούμε αυτό».

Το ΚΚΕ σταματά να συμμετέχει στην εκπομπή Οικονόμου του ΣΚΑΙ

Με αφορμή το παραπάνω το ΚΚΕ με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι «δεν πρόκειται στο εξής να νομιμοποιήσει με την -ούτως ή άλλως σπάνια- παρουσία του αυτές τις πρακτικές».

Η ανακοίνωση:

Μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα λογοκρισίας σε καλεσμένους του ΚΚΕ στις εκπομπές του πρωινού άτυπου κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Οικονόμου του ΣΚΑΪ, είναι προφανές ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται στο εξής να νομιμοποιήσει με την -ούτως ή άλλως σπάνια- παρουσία του αυτές τις πρακτικές.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού