27/03/1993: Πρόταση Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για το Σκοπιανό (vids)

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ανδρέας Παπανδρέου, στις 27 Μαρτίου 1993.

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ανδρέας Παπανδρέου, στις 27 Μαρτίου 1993.

Κατά τη συνεδρίαση ο Ανδρέας Παπανδρέου κατηγόρησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ότι «Όχι μόνο έχει αποδεχθεί τη διαιτησία αυτή, τη διαμεσολάβηση, εκ προοιμίου, αλλά εξήγγειλε ήδη και την ελληνική συμφωνία για το κατά τη γνώμη του πιθανό αποτέλεσμα: Βόρεια Μακεδονία, Άνω Μακεδονία, Νέα Μακεδονία ή κάτι παρόμοιο. Έκαψε μόνος του όλα τα χαρτιά, για να μας οδηγήσει σήμερα στο συμβιβασμό ως τη μόνη λύση. Άλλωστε, το σύστημα δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα, αφού όπως δήλωσε ο ίδιος, ποιος θυμάται μετά από 1, ή 5 ή 10 χρόνια. Ποιος θυμάται!»

Και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται καμία μνεία ούτε καν στο προοίμιο ή στο άρθρο 49 του Συντάγματος των Σκοπίων ούτε καν στο αστέρι της Βεργίνας, όλα παραπέμπονται στην έννοια της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σε μέτρα δηλαδή που οφείλει να λάβει και η Ελλάδα. Δεν υπάρχει διαχωρισμός».

Ο Μητσοτάκης με τη σειρά του απάντησε: «Διαμελισμός αυτής της Δημοκρατίας θα μας δημιουργήσει μείζονα προβλήματα στην περιφέρεια. Πέραν της αποσταθεροποίησης, θα μας δημιουργήσει το πρόβλημα ενδεχομένως της μεγάλης Βουλγαρίας και της μεγάλης Αλβανίας». Και «Η Ελλάς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δεχθεί η Δημοκρατία αυτή να αποτελεί την εστία μιας εχθρικής προπαγάνδας εναντίον μας. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δεχθεί το σημερινό Σύνταγμα, όπως υπάρχει. Είναι ανάγκη να τροποποιηθεί. Δεν μπορεί να δεχθεί τα εμβλήματα τα οποία είναι καθαρή πρόκληση εναντίον της Ελλάδος. Δεν μπορεί να δεχθεί την αλυτρωτική προπαγάνδα για τη δήθεν μειονότητα, που είναι μια ανύπαρκτη μειονότητα, μια μειονότητα φάντασμα»

Η πρόταση απορρίφθηκε τα μεσάνυχτα της 29ης Μαρτίου, με 145 ψήφους «υπέρ» και 152 «κατά». Δύο βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού