MasterChef 5: Γυναίκες στο τιμόνι, σαμπάνιες και γκρίνιες – Ποια ομάδα κερδίζει

MasterChef 5: Μπλε ή κόκκινοι κέρδισαν τη «μάχη» της σαμπάνιας;

MasterChef 5

MasterChef 5: Η 8η ομαδική δοκιμασία έλαβε χώρα στην…αυλή της κουζίνας του MasterChef, το τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου με τους 9 εναπομείναντες παίκτες του διαγωνισμού να χωρίζονται για μία ακόμα φορά σε μπλε (Τζιοβάνι, Μαργαρίτα, Στέφανος, Μαρία, Παναγιώτης) και κόκκινους (Διονύσης, Ανούς, Λία, Παύλος).

Οι διαγωνιζόμενοι αν και δηλώνουν κουρασμένοι από τις προηγούμενες δοκιμασίες όπως το Silver Award, το οποίο κέρδισε η Μαργαρίτα παίρνοντας το έπαθλο των 10.000 ευρώ, δηλώνουν έτοιμοι για την επόμενη ομαδική δοκιμασία και αναμένουν την άφιξη των κριτών, οι οποίοι θα τους εξηγήσουν το ζητούμενο της δοκιμασίας.

Λίγα λεπτά αργότερα φτάνουν στο σημείο ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με τον τελευταίο να παίρνει τον λόγο και να σχολιάζει με χιούμορ τους παίκτες σύμφωνα με κάποια από τα χαρακτηριστικά τους.

«Έχουμε τον Παύλο γιατί όταν βαριέται κάνει μόνο ομελέτες, τον Παυλίτο και τον Παυλάρα. Έχουμε τον Διονύση τον “μάλιστα σεφ μέχρι να πάθω δισκοκήλη”, έχουμε την Ανούς “εγώ δεν μιλάω πολύ”, την ιταλική δύναμη, τον Τότι του MasterChef, Τζιοβάνι, έχουμε την Μαργαρίτα “όσα υλικά και να μου δώσετε εγώ θα τα βάλω σε μια κατσαρόλα κι εσείς θα χειροκροτάτε”, έχουμε τον Τζαμαλή “με 3% εγώ θα φτάσω στον τελικό, εκεί θα με φορτίσετε παραπάνω για να μιλήσω”, έχουμε τον Στέφανο “σεφ έχω ιδρώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά για να φτάσω μέχρι εδώ”, έχουμε και τη Μαρία “όσο με ρωτάτε εγώ δεν θα απαντάω, θα κάνω γκριμάτσες με τα φρύδια”».

Τα χειροκροτήματα, τα αστεία και τα γέλια έχουν την τιμητική τους πριν ξεκινήσει η «μάχη» πίσω από τους πάγκους.

Γυναικεία υπόθεση η αρχηγία 

Οι δύο ομάδες είναι έτοιμες να ταξιδέψουν στον κόσμο της σαμπάνιας και του food pairing και ο Πάνος Ιωαννίδης τους ζητά να επιλέξουν τους αρχηγούς των δύο ομάδων. Όπως φάνηκε στη συγκεκριμένη δοκιμασία η αρχηγία είναι γυναικεία υπόθεση.

Έπειτα από μία ολιγόλεπτη σύσκεψη οι κόκκινοι επιλέγουν για αρχηγό τη Λία, αν και ο Διονύσης αυτοπροτάθηκε για τη θέση, με τη μαγείρισσα από το Βόλο να του λέει ήρεμα πως θα προτιμούσε κάποιον άλλον, καθώς εκείνος είναι αρκετά νευρικός. Με την τοποθέτηση της Λίας έδειξαν να συμφωνούν τόσο ο Παύλος όσο και η Ανούς και έτσι ο Διονύσης αν και ενοχλημένος που δεν έκαναν δεκτή την πρότασή του, σεβάστηκε τα «θέλω» των συμπαικτών του και δέχεται το αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά, οι μπλε, χωρίς πολλά σχόλια, επιλέγουν να αναλάβει χρέη αρχηγού η Μαργαρίτα. Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε το «ξέσπασμα» του Τζιοβάνι, ο οποίος μίλησε στο κιού για την εμπειρία που είχε ως αρχηγός την προηγούμενη ομαδική, λέγοντας:

«Από την προηγούμενη ομαδική έμαθα κάτι. Άνοιξαν τα μάτια μου, κατάλαβα κάτι για κάποιους. Νομίζω ότι δεν πρέπει να στεναχωριέμαι. Η Μαρία στην προηγούμενη δοκιμασία και ο Στέφανος -αλλά ο Στέφανος φωνάζει, είναι ο χαρακτήρας του αλλά πάει και μπροστά- δεν ακούει. Για την τεμπούρα ξεκίνησε να λέει ότι ο Τζιοβάνι φταίει, ήταν έτοιμη να μου πετάξει σκατά αλλά μετά κερδίσαμε και φόρεσε τον κουβά» είπε.

MasterChef 5: Ώρα για σαμπάνια

Στη συνέχεια, οι τρεις κριτές καλωσορίζουν στην παρέα τους τον Ted Lelekas. Ο καλεσμένος είναι champagne expert και Brand Ambassador του ομίλου Moët Hennessy για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Είναι επίσης και πολύ γνωστός wine journalist, αλλά και φαν του MasterChef, ο οποίος τους εξηγεί κάποια πράγματα για τη γνωστή σαμπάνια.

Κριτές, καλεσμένος και οι δύο αρχηγοί απομακρύνονται από τις υπόλοιπες ομάδες, προκειμένου Λία και Μαργαρίτα να δοκιμάσουν τις σαμπάνιες, με τον Τεντ Λέλεκα να παραδίδει ένα γρήγορο μάθημα γευσιγνωσίας και να να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της κάθε σαμπάνιας καθώς και τα υλικά που ταιριάζουν με την καθεμία.

Το μενού των δύο ομάδων πρέπει να αποτελείται από ένα amuse bouche, τρία ορεκτικά, ένα κυρίως πιάτο και 3 διαφορετικά μινιαρντίς. Στόχος της δοκιμασίας είναι οι δύο ομάδες να βρουν τους καταλληλότερους συνδυασμούς υλικών ώστε τα πιάτα τους να συνδυάζονται αρμονικά με τις σαμπάνιες που δοκίμασαν οι αρχηγοί.

MasterChef 5

Γκρίνια και εντάσεις στους «μπλε»

Στη διάρκεια της μαγειρικής είδαμε τη Λία να έχει μοιράσει σωστά τις αρμοδιότητες και τους κόκκινους να δουλεύουν όμορφα, χωρίς γκρίνιες και λάθη. Αντίθετα, το κλίμα δεν ήταν τόσο καλό στη μπλε ομάδα. Η Μαργαρίτα φάνηκε να έχει αρκετό άγχος, καθώς οι αλλεπάλληλες αστοχίες κατά τη διάρκεια της μαγειρικής άλλαξαν το αρχικό πλάνο.

Ο Στέφανος ανέλαβε να κάνει μακαρόν αλλά ο παρατηρητικός Τζαμάλ είδε ότι μάλλον δεν ξέρει καλά τη συνταγή και το επεσήμανε στη Μαργαρίτα. «Όλοι ξέρουμε τι εστί μακαρόν, τι εστί Στέφανος οπότε αυτά τα δύο να συμφιλιωθούν» είπε ο Παναγιώτης στο κιου.

Όταν η συντάκτρια από την παραγωγή τον ρώτησε αν τα κάνει από μόνος του ή έχει συνταγή, ο Τζαμάλ έπαθε νευρικό κλονισμό από τα γέλια και δεν μπορούσε να σταματήσει. «Μην τα πετάς έτσι. Ο Στέφανος γενικά βρίσκει συνταγές, του τις λένε; Τις βλέπει όνειρο; Έχει γεμίσει ένα τετράδιο αλλά δεν ξέρει αν βγαίνουν» είπε.

Λίγο αργότερα όμως άκουσε ένα αρχηγικό «σκάσε» από τη Μαργαρίτα γιατί δεν έβαζε γλώσσα μέσα.

Τελικά μάλλον ο Παναγιώτης είχε δίκιο, αφού τα μακαρόν… δεν βγήκαν, όπως θα έπρεπε. «Θα τα πούμε Σταύρο» πετάχτηκε ο Τζαμάλ που έφαγε ένα αγριοκοίταγμα από την αρχηγό του αλλά το δέχτηκε.

MasterChef 5: Το λάθος και η παρατήρηση του Ιωαννίδη

Λίγη ώρα πριν φτάσει στο τέλος της ακόμα μία ομαδική δοκιμασία, ο Πάνος Ιωαννίδης επισκέπτεται και τις δυο ομάδες.

Ένα λάθος όμως των «μπλε» πέφτει στην αντίληψή του και τους κάνει παρατήρηση. Το κρέας βρίσκεται σε ένα πολύ χαμηλό ράφι κοντά στο χώμα, δίχως να υπάρχει μία μεμβράνη προστασίας.

«Τα κρέατα είναι στα πόδια σας; Με τόσα χώματα εδώ; Δεν είμαστε σε μια επαγγελματική κουζίνα, αλλά εμείς αυτά θα τα φάμε. Σκεπάστε τα. Δεν είναι σκουπίδια, είναι φαγητό», είπε ο σεφ.

Στη συνέχεια, ζήτησε από τους παίκτες και τρων δύο ομάδων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους κανόνες υγιεινής. Εκείνοι το κατάλαβαν, ζήτησαν συγγνώμη και συνέχισαν να μαγειρεύουν.

Ικανοποίηση σε γενικές γραμμές

Food Pairing σε ένα μαγειρικό ταξίδι στον κόσμο της σαμπάνιας ζήτησαν οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο καλεσμένος Ted Lelekas, από τους φιλόδοξους μάγειρες, με τέσσερις διαφορετικές ετικέτες της παγκοσμίως γνωστής σαμπάνιας Moet.

Οι αρχηγοί πήγαιναν τα πιάτα στους κριτές για να τα δοκιμάσουν, με τον Σωτήρη Κοντιζά να λέει στη Λία πως χρησιμοποίησε το «λάθος» χέρι για να αφήσει το πιάτο μπροστά στον καλεσμένο και της εξήγησε πώς έπρεπε να σερβίρει.

Το τελικό αποτέλεσμα στα πιάτα και των δύο ομάδων ήταν αρκετά ενδιαφέρον για αυτό το σημείο του διαγωνισμού, κάνοντας τους κριτές να νιώθουν αρκετά ικανοποιημένοι για το μαγειρικό επίπεδο, όσων έχουν μείνει ως τώρα στην 9αδα.

MasterChef 5: Ποιος έχει το προβάδισμα;

Η 8η ομαδική δοκιμασία εξελίχθηκε σε ένα ντέρμπι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ωστόσο σύμφωνα με την κριτική που ακούστηκε η κόκκινη ομάδα δείχνει να έχει ένα προβάδισμα στη βαθμολογία, η οποία θα ανακοινωθεί στο αυριανό επεισόδιο (Παρασκευή 21:00 Star). Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου περιμένουμε πως Λία, Παύλος, Ανούς και Διονύσης αν και λιγότεροι θα πάρουν τη νίκη.

Οι μπλε μπορεί να παρουσίασαν κάποιες πολύ καλές προσπάθειες, αλλά έδειξαν να το χάνουν στο γλυκό, αφού τόσο οι γεύσεις όσο και η «έμπνευση» της Μαργαρίτας να γεμίσει με σταφίδες το πιάτο δεν εντυπωσίασαν τους κριτές.

Όπως και έχει οι νικητές θα απολαύσουν ένα έπαθλο παρέα με τον Γιάννη Αποστολάκη, ενώ η ομάδα που έχασε θα μπει σε διαδικασία ασυλίας, η οποία αναμένεται να είναι επεισοδιακή και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας και της ανάδειξης των υποψηφίων για αποχώρηση.

Δείτε ακόμα:

Survivor: Το… θέατρο σκιών και η αποχώρηση – Τι είδαμε χθες 7/4 (vids)

MasterChef 5 spoiler: Επιστροφές που φέρνουν… ίντριγκες – Ποιοι παίκτες ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι

MasterChef 5 spoiler: Οι κόντρες, οι έρωτες και η… Μαρίνα

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού