Η δύσκολη επανεκκίνηση του τουρισμού και η εξαφάνιση Θεοχάρη

Παρά τη μικρότερη έκθεση του πρωθυπουργού στη φετινή καμπάνια επανεκκίνησης του τουρισμού, οι ίδιες πληροφορίες μεταφέρουν ωστόσο ότι όλα στο πεδίο αυτό έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου, με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, να έχει στην κυριολεξία παραγκωνιστεί και σπρωχτεί στο περιθώριο από τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη

τουρισμός

Ειδικού συνεργάτη

Σε μια δύσκολη επιχείρηση συνδυασμού των εμβολιασμών, με τη «στατιστική της ανοσίας» και το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου έχει αποδυθεί το μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες μέρες μετά την απόφαση να μην επιτραπούν μετακινήσεις για τις γιορτές του Πάσχα στους Έλληνες πολίτες.

Αυτό μας πληροφορούν έγκυρες κυβερνητικές πηγές, που είναι κοινωνοί του σχεδιασμού για την επανεκκίνηση του τουρισμού σε δύο εβδομάδες, θέμα που έχει μετατραπεί στο μεγάλο «στοίχημα» της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, με τις αλλεπάλληλες προτροπές προς τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Παρά την προσωπική ανάμιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις επανειλημμένες δημόσιες παρακινήσεις για τον εμβολιασμό, οι ίδιες πηγές μας μεταφέρουν όμως ότι μετά την περσινή αρνητική εξέλιξη  της πανδημίας μετά το άνοιγμα στη Σαντορίνη, ο πρωθυπουργός φέτος θα εμπλακεί λιγότερο στο άνοιγμα του τουρισμού.

Παρά τη μικρότερη έκθεση του πρωθυπουργού στη φετινή καμπάνια επανεκκίνησης του τουρισμού, οι ίδιες πληροφορίες μεταφέρουν ωστόσο ότι όλα στο πεδίο αυτό έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου, με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, να έχει στην κυριολεξία παραγκωνιστεί και σπρωχτεί στο περιθώριο από τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο παραγκωνισμός Θεοχάρη ήταν φυσικό να προκύψει με δεδομένη τη συνολική εικόνα του υπουργού Τουρισμού. Παράλληλα, με πολλά προβλήματα να αναδεικνύονται σε βάρος της κυβέρνησης λόγω κακών χειρισμών από μεριάς υπουργών, ολοένα και πιο πολύ ωριμάζει στο μέγαρο Μαξίμου η επιλογή γενικότερα η ομάδα συνεργατών του πρωθυπουργού να αναλαμβάνει από την αρχή περισσότερες ευθύνες υπό τον συντονισμό του Άρη Σκέρτσου.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει χρίσει τον κ. Σκέρτσο στον νούμερο 1 «αντ’ αυτού», και μέχρι στιγμής  πρωθυπουργός είναι απολύτως ικανοποιημένος απ’ αυτή την επιλογή.

Το «τριπλό» στοίχημα εμβολιασμοί, επανεκκίνηση του τουρισμού και πέρασμα της πανδημίας σε φάση  ύφεσης τις δύο επόμενες εβδομάδες, πρέπει να κερδηθεί οπωσδήποτε κατά τις εκτιμήσεις του πρωθυπουργικού επιτελείου, για να δοθεί από καλύτερες θέσεις και το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβερνητικής ανάκαμψης, πολλά από το οποίο έχουν πονταριστεί στη χαλάρωση των πολιτών λόγω του καλοκαιριού, όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές ως μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης έως το ερχόμενο φθινόπωρο.

Θεοχάρης

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού