Τουρισμός: Ανοίγει από σήμερα – Το πρωτόκολλο για την είσοδο στη χώρα

Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει πέντε διαφορετικές «ζώνες»

Ο τουρισμός ανοίγει από σήμερα Παρασκευή 14/5 «με ένα σχέδιο προστασίας της υγειονομικής ασφάλειας όλων όσοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών ολοκληρωμένο, τεχνολογικά προηγμένο και δοκιμασμένο»: «Υψώνουμε τείχος ασφαλείας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας», τόνισε χθες ο υπουργός τουρισμού Χ. Θεοχάρης.

Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει πέντε διαφορετικές «ζώνες» και το πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα απαιτεί:

α. Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση

β. Πιστοποιητικό εμβολιασμού

γ. PCR test έως και 72 ώρες πριν

δ. Πιστοποιητικό ανάρρωσης

ε. Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06

Παράλληλα, λειτουργεί το Σύστημα Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test και δίκτυο ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας, στη «βάση» των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.  Οι έλεγχοι θα γίνονται ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας, από την οποία θα έρχονται οι τουρίστες.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα ξενοδοχεία προβλέπουν τα εξής:
•    Προσωπικό με γάντια και μάσκα
•    Αντισηπτικά σε κάθε δωμάτιο
•    Σε περίπτωση κρούσματος το δωμάτιο θα πρέπει να μένει κενό για 24 ώρες και να απολυμαίνεται.

Σε ό,τι αφορά στους χώρους εστίασης μέσα στα ξενοδοχεία, θα επιτρέπονται μόνο μπουφές και εστιατόρια με μενού.

«Θέλω να σας μεταφέρω την αίσθηση της ανυπομονησίας, της προσμονής εκ μέρους των ξένων παραγόντων για το πότε και κυρίως το πώς ανοίγει ο Τουρισμός στην Ελλάδα». τόνισε χθες ο υπουργός Τουρισμού.

“Άμεση και χειροπιαστή απόδειξη αυτού του, τόσο έντονου, ενδιαφέροντος, είναι οι συμφωνίες διεύρυνσης της συνεργασίας μας με τους μεγαλύτερους tour operator σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς και η αύξηση των πτήσεων, με περισσότερα και πιο πυκνά καθημερινά δρομολόγια από περισσότερα αεροδρόμια αναχώρησης σε Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα.

Τέλος, απαντώντας ο υπουργός σε ερωτήσεις για την τρέχουσα τουριστική επικαιρότητα, ο σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το ρωσικό εμβόλιο στην Ελλάδα και το ψηφιακό πιστοποιητικό. Για την αγορά της Αγγλίας, ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα μπει στον πράσινο χάρτη για τους ταξιδιώτες της Μεγάλης Βρεταννίας. Μάλιστα, το υπουργείο τουρισμού εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, με συγκεκριμένες δράσεις.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Θεοχάρης, εστιάζοντας στον εσωτερικό τουρισμό στάθηκε και στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”, που όπως είπε, ήδη έχει ξεκινήσει και στέλνονται κουπούνια σε δικαιούχους, ενώ θα υπάρξουν και σύντομα νέες ανακοινώσεις για το μέτωπο αυτό. Αναφορικά με τους ποσοτικούς στόχους της φετινής περιόδου, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι θα είναι ευχαριστημένος, όχι με τα νούμερα που θα πετύχει η Ελλάδα, αλλά με την διατήρηση της ποιότητας σε όλα τα επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση εκτίμησε ότι η χρονιά μπορεί να είναι και σημαντικά καλύτερη από πέρυσι.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγει 14/5 ο τουρισμός – Τα έγγραφα που απαιτούνται

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού