Ξανθός: «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε» η λογική του ανοίγματος του τουρισμού

«Η κυβέρνηση δεν παίρνει υπόψιν πού εστιάζεται η διεθνής επιστημονική συζήτηση, όπως στην προνοσοκομειακή διαχείριση της πανδημίας, την καλή επιδημιολογική επιτήρηση, το εκτεταμένο τέστινγκ, τη στοχευμένη πρόληψη στις εστίες υπερμεταδοσης, την κατ’ οικον παρακολούθηση των ασθενών, την πρόσβαση σε θεραπεία και στο θέμα εμβολίων και πατεντών. Η λογική είναι ανοίξαμε και σας περιμένουμε»

Υψηλότερα στάνταρτς ασφαλείας ζητά για το άνοιγμα του τουρισμού ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, υποστηρίζοντας το μέτρο υποχρεωτικού αρνητικού τεστ ακόμα και από εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας Στο Κόκκινο, χαρακτήρισε υψηλού ρίσκου το άνοιγμα, με μεγάλα περιθώρια επισφάλειας.

Τόνισε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί το περυσινό κλίμα εφησυχασμού, ενώ σημείωσε πως τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών και υπουργών όπως αυτή του κύριου Κοντοζαμάνη ότι η πανδημία «βαίνει προς το τέλος της», στέλνουν λάθος μήνυμα στους πολίτες.

Αναφερόμενος στο επιβαρυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχει σηκώσει όλο το βάρος αντιμετώπισης της πανδημίας, σημείωσε ότι το σύστημα υγείας έχει αποδιοργανωθεί τελείως και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις εκτός Covid ανάγκες αυτής της περιόδου.

«Η κυβέρνηση δεν παίρνει υπόψιν πού εστιάζεται η διεθνής επιστημονική συζήτηση, όπως στην προνοσοκομειακή διαχείριση της πανδημίας, την καλή επιδημιολογική επιτήρηση, το εκτεταμένο τέστινγκ, τη στοχευμένη πρόληψη στις εστίες υπερμεταδοσης, την κατ’ οικον παρακολούθηση των ασθενών, την πρόσβαση σε θεραπεία και στο θέμα εμβολίων και πατεντών. Η λογική είναι ανοίξαμε και σας περιμένουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Υγείας.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού