ΝΔ: Παρεμβάσεις στελεχών κατά διαφωνούντων βουλευτών

Σε μία περίπτωση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το κομματικό στέλεχος που συνομίλησε για το θέμα με έμπειρο βουλευτή της ΝΔ, αποπέμφθηκε με μάλλον άκομψο τρόπο

ΝΔ

Ειδικού συνεργάτη

Σε 4 τουλάχιστον περιπτώσεις στελέχη της ΝΔ παρενέβησαν προς βουλευτές της, για  να μεταφέρουν  τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος για τις διαφοροποιήσεις που διατύπωσαν στη Βουλή απέναντι σε νομοσχέδια  και να τους προειδοποιήσουν ότι εάν συνεχίσουν να εκφράζουν αποκλίνουσες απόψεις από την κομματική γραμμή δεν θα έχουν στήριξη στις επόμενες εκλογές.

Οι πληροφορίες που προέρχονται από έγκυρες κομματικές πηγές και έχουν διασταυρωθεί και από μεριάς πηγών του μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν επίσης ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της ΝΔ να βελτιώσει την εικόνα συνοχής της καθώς τα σενάρια για πρόωρες εκλογές έχουν ενταθεί πολύ τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα ονόματα των βουλευτών που έγιναν δέκτες αυτών των υποδείξεων δεν αναφέρθηκαν, όπως επίσης δεν αναφερθηκαν και τα πρόσωπα τα οποία πραγματοποίησαν τις επαφές με τους διαφωνούντες βουλευτές, με μόνο πρόσθετο στοιχείο σχετικά μ’ αυτό ότι πρόκειται για κομματικά στελέχη του υψηλότερου δυνατού επιπέδου. Μάλιστα, σε μία περίπτωση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το κομματικό στέλεχος που συνομίλησε για το θέμα με έμπειρο βουλευτή της ΝΔ, αποπέμφθηκε με μάλλον άκομψο τρόπο.

Το περιστατικό, αναφέρεται σχετικά, είναι σοβαρή ένδειξη της εντεινόμενης δυσαρέσκειας μέσα στους βουλευτές της συμπολίτευσης για σειρά κυβερνητικών πρωτοβουλιών που αιφνιδιάζουν και προκαλούν τριβές χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά ενημέρωση και προετοιμασία. Επίσης, δυσαρέσκεια προκαλεί ότι σε πολλές περιπτώσεις τα σχέδια νόμου που καταθέτει στη βουλή η κυβέρνηση δείχνουν άγνοια για τις πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις των προωθούμενων ρυθμίσεων, με αποτέλεσμα οι βουλευτές να γίνονται δέκτες μηνυμάτων έντονης δυσαρέσκειας από ψηφοφόρους του κόμματος.

Τέλος, ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους δημιουργείται κακό κλίμα μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα της συμπολίτευσης, αναφέρουν ακόμη οι ίδιες πληροφορίες, είναι ότι ολοένα και περισσότερο το κοινοβουλευτικό έργο του κόμματος ανατίθεται σε άπειρους βουλευτές, που επιλέγονται με βασικό κριτήριο το πόσο καλές σχέσεις έχουν με το μέγαρο Μαξίμου.

Το αποτέλεσμα είναι να γίνονται πολλές αστοχίες κα ακούγονται χαμηλής πειστικότητας ακόμη και ανεδαφικά επιχειρήματα από τους εισηγητές των νομοσχεδίων και η εικόνα της παράταξης στη βουλή να είναι απογοητευτική, ενώ παλιά και έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη παραμερίζονται.

ΝΔ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού