Ημερολόγιο Ασημάντων 425: Ένας τυφλός ρατσιστής/ Το πολύτιμο «σεσημασμένο δέρας» των Δυτικών/ Ένας Γιάνης για… φίλημα

Ο όρος αντιδομή ανήκει στον  ανθρωπολόγο Victor Turner (1920–1983), ο οποίος διέκρινε ότι  σε  περιόδους αποδόμησης ο πολιτισμός επανέρχεται και αναδύονται νέα σύμβολα και πρότυπα

15.5.2021 Ένα τυφλός βγαλμένος από τις σελίδες του Ερνέστο Σάμπατο περνάει και χτυπάει το μπαστούνι στη γωνία της πολυκατοικίας πολύ δυνατά, σαν να θέλει να τιμωρήσει κάποιον ή να ενοχοποιήσει τους περαστικούς.   Θα πέσει πάνω στο πίνακα του ΟΤΕ ή της ΔΕΗ. Προσπαθώ να τον μαζέψω. Αυτοί  οι βρωμιάρηδες, λέει,  αυτές οι μαϊμούδες. Ποιες μαϊμούδες; τι έκαναν οι μαϊμούδες; ρωτάω. Αυτοί οι ξένοι, οι λαθραίοι να ξεκουμπιστούν!….

                         

15.5.1826. Οι διασωθέντες υπερασπιστές του Μεσολογγίου φτάνουν στο Ναύπλιο αποδεκατισμένοι  

 

16.5.21  Δολοφόνησαν  τον πυγμάχο της νύχτας. Ήταν μπλεγμένος σε κυκλώματα εκβιαστών και «προστασίας» καταστημάτων. Τον πυροβόλησαν από το παπάκι κοντά στο περίπτερο,   εν μέση οδώ, συνεχίζονται οι δολοφονίες των νονών.  Θα μείνουν τα βρέφη αβάπτιστα. Ο τρόμος πάνω από την πόλη των Αθηνών.

Εκκαθάριση λογαριασμών, εκκαθάριση δημοσιογράφων, και ένοπλοι στα σπίτια συνταξιούχων με κομπόδεμα. Βασανιστήρια και δολοφονίες  γερόντων στο κρεβάτι τους κι από το κράτος απ΄το οποίο  περιμένεις βοήθεια:  ξύλο από την αστυνομία του   και   νταϊλίκι στους σκηνοθέτες που γειτονεύουν με  συλλογικότητες, γεμάτες αμαρτωλά  βιβλία,   και κανα κράνος  όπου τηγανίζουν αυγά οι αναρχικοί.

16.5.1822 Τουρκικά στρατεύματα υπο τον Χουρσίτ πασά και τον Ομέρ Βρυώνη καταλαμβάνουν το Σούλι. 

 

17.5.21 Ο εξαιρετικός Εκθεσειακός χώρος  ΔΕΣΤΕ Ν. Ιωνίας ανοίγει πάλι  στις 2 Ιουνίου με μία ομαδική έκθεση με την επωνυμία Αντι-Δομή που  «διερευνά το πεδίο των λεπτών ορίων μεταξύ τάξης και χάους, στάσης και κίνησης, δομής και αναρχίας».   Χμ !  Φιλόδοξο!

Ο όρος αντιδομή ανήκει στον  ανθρωπολόγο Victor Turner (1920–1983), ο οποίος διέκρινε ότι  σε  περιόδους αποδόμησης ο πολιτισμός επανέρχεται και αναδύονται νέα σύμβολα και πρότυπα. Και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Δεν είναι ασύνηθες, σε τελετές μετάβασης, όπου οι δομικές ιεραρχίες ισοπεδώνονται ή αντιστρέφονται, να βρει κανείς  εστίες σχεδόν μυστικιστικής καινοτομίας να σιγοβράζουν υπόγεια, στο γόνιμο περιθώριο της κανονικότητας»

Ωραία, άλλο που δεν θέλουμε! Θα πάμε να εποπτεύσουμε τις «εστίες σχεδόν μυστικιστικής καινοτομίας  να σιγοβράζουν υπόγεια, στο γόνιμο περιθώριο»

17.5.47 Ξεκινά τη λειτουργία  του το στρατόπεδο  «εθνικής αναμόρφωσης» στη Μακρόνησο.  

 

18.5.21 Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο  οι αεροπορικές επιδρομές και οι βομβαρδισμοί  βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή κατά αμάχων στη Γάζα, ανεβάζοντας σε τουλάχιστον 181 τους νεκρούς, από τους οποίους 52 βρέφη και παιδιά και 31 γυναίκες. Πάνω από 1.220 είναι οι τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, λένε τα ρόιτερς και  οι αριθμοί.

Κάθε λίγο και λίγακι γίνεται αυτός ο χαβάς, για να χρησιμοποιήσουμε και λίγο  τον τουρκικό γλωσσικό μας θησαυρό. Η Χαμάς κούτσα κούτσα εξοπλίζεται στριμωγμένη σε όλο και λιγότερο χώρο και   μέσα από τις τρύπες της, από πάνω μέσα στις κούνιες έχει τα μωρά, ρίχνει καμιά ρουκέτα προς Ισραήλ μεριά, δίνοντας αφορμή στους γερμανοεβραίους, που δεν   χαρίζουν κάστανα, να  τα ισοπεδώνουν όλα στη λουρίδα: παιδιά, σκυλιά, χαμάς.

Ο πολιτισμένος κόσμος το δικό του χαβά.  Χάβα ναγκίλα! Αρκεί πότε πότε κανά ευχολόγιο  για τα μάτια του (υπόλοιπου) κόσμου: μη βαράτε Ισραηλινοί τόσο δυνατά τα μωρά. Εν ολίγοις ανέχεται αυτή την άθλια κατάσταση να βλέπει ψυχούλες μικρών παιδιών να ίπτανται μαζί με τους πυραύλους στους ουρανούς.

Τι να σου κάνουν κι αυτοί οι δύσμοιροι  πολίτες της Δύσης, έχουν να ασχοληθούν με τα εμβόλια τους, το πολύτιμο «σεσημασμένο δέρας» για το οποίο έγραψε ένας Ανδρέας Εμπειρίκος.

 

19.5.21 Επιτέλους κάποιος να σε ακούσει!  Να λες τα λόγια των άλλων. Με απόλυτη θλίψη. Για τις σφαγές για τη μοναξιά. Μία ετοιμασία για ένα ταξίδι μοναχικό. Πάντα ήμουν έξω από το πλαίσιο.  Καθόμουν στη γωνία αναπληρωματικός. Ντροπαλός τελείως, αλλά με πάθος για συμμετοχή. Γι αυτό κάποιες φορές έπαιρνα φόρα κι έμπαινα άτσαλα ακόμη και σε μια θέση που δε την ήξερα του σέντερ φoρ με μια κρυφή κακία και  μια επιθυμία: να εκτελέσω τον αντίπαλο τερματοφύλακα

•Μαζικές επιχειρήσεις εξόντωσης του ποντιακού πληθυσμού 19 Μαΐου 1919 καθώς ο πατήρ των Νεότουρκων Κεμάλ Ατατούρκ φτάνει στη Σαμψούντα προκειμένου να αρχίσει τη δεύτερη φάση εκκαθάρισης της βόρειας Μικράς Ασίας από τους Έλληνες που ζουν 3000 χρόνια στο χώρο /Κρίση  εντερογαστρίτιδας ή εντεροκωλίτιδας; Κερατιτίδα. Βέβαια, αυτό είναι:  η Ευρυδίκη έκανε τα εμβόλια κι άρχισε τις απιστίες.  Κι εγώ δεν είμαι άτρωτος,  δεν είμαι τόσο  βιονικός όσο νόμιζα.  Εντάξει ας  χάσω και κανά κιλό μ΄αυτή τη γαστριτιδούλα. Έχω  κάνει κοιλιά σαν να είμαι έγκυος. Έκοψα και τα μαλλιά μου κοντά σαν πεζοναύτης.  Πεζός ναύτης, ηλικιωμένος, σε ενδιαφέρουσα  κατάσταση post covid 69.

20.5.21 Το έχει το όνομα φαίνεται:  νέος κοινοβουλευτικός αστέρας  του δεξιού σχηματισμού ο Ιωάννης Λοβέρδος δήλωσε παρών με τη φασιστική του  κορώνα:  «Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός». Δηλαδή ένας άντρας με κακοποιητική συμπεριφορά δεν σημαίνει πως είναι και κακός πατέρας!  Εξαιρετικός ο άντρας ο βαρύς, με τον ελεεινό μισογυνισμό και τη  φωνή ερπετο-διδασκάλου Κατηχητικού.

Και πάλι: Ψαρ, αλλέως πως ψαρόνι, μιμητικόν πτηνόν που μιλάει ελληνικά και λατινικά. Το αναφέρει ο Πλίνιος. Αλλ΄ουχ ήττον και σήμερα, σε πολλά μέρη, ανατρέφουμε ψάρας που δύνανται να ομιλούν ελληνικά, γαλλικά, γερμανικά, λατινικά  (καθαρόαιμα κοινοβουλευτικά  στελέχη της παράταξης) με πεντακάθαρο  το σύμφωνο ρο. Και δεν ψαρώνουν γιατί δεν καταλαβαίνουν τι εστί αδικία, τι πατριαρχία,  τι κοινωνία και τα παιδιά του Ζαβεδαίου ποιον είχαν πατέρα.

• Ένας αφοπλιστικά συγκινητικός και μαζί άκρως κοντρολαρισμένος Βαρουφάκης! Ναι σωστά διαβάσατε! Ξέρω και προλαβαίνω: τον έχω κάψει τον άνθρωπο.  Ο φιγουρατζής, ο αφόρητος νάρκισσος, το κόμπλεξ ανωτερότητος, ο σνομπισμός, αυτά είναι αυτός ομολογουμένως, και δύσκολα μπορεί να τα αντέξεις. Ξεπερνώντας την εικόνα και  τη δική μου προκατάληψη πρέπει να ομολογήσω ότι η σημερινή του ομιλία για τη συνεπιμέλεια του χωρισμένου ζευγαριού  ήταν η  καλύτερη που έχω  ακούσει τα τελευταία χρόνια στο Κοινοβούλιο. Εξαιρετικός. Πάντα είναι καλός ο Βαρουφάκης, πάντα έχουν ενδιαφέρον οι ρηξικέλευθες τοποθετήσεις του. Πιστεύω ότι ο  κοινωνικό-πολιτικός Βαρουφάκης είναι πολύ καλύτερος της οικονομικής αυθεντίας που θέλει να πιστεύει ότι είναι και που ελάχιστα  πείθει τους περισσότερους   καθώς   δεν τον άφησαν εντέλει να μας πείσει ολοκληρωτικά  όταν ήταν  υπουργός-ταραξίας και μαζί υπουργός-μανεκέν  σ΄εκείνη τη δύσκολη  περίοδο.

  Ασήμαντη λεπτομέρεια: Ξεκινώντας  την εξαιρετική του  ομιλία ο Ι.Β (επαναλαμβάνω δείτε τη στο you tube) σε προσωπικό ύφος είπε « Όταν απεδήμησαν οι δικοί μου» . Εννοούσε όταν μετανάστευσαν  για Αυστραλία. Αλλά έτσι όπως ακούστηκε!…  Μακάβριο. Παρόλα αυτά ο Ι.Β ανασυντάχτηκε και σφυροκόπησε τους εμπνευστές του άθλιου, του ιδιοτελούς  και εκτρωματικού  νομοθετήματος. Αλλά τι τα θέλετε; Η πατριαρχία στο Ελλάντα καλά κρατεί και η θεοκρατία μαζί.

•  Όσο πιο πολλά ξέρεις τόσο πιο πολύ  θέλεις να τα επιδεικνύεις και δεν ακούς τους άλλους που νομίζεις ότι ξέρουν λιγότερα, τουλάχιστον όχι όσα εσύ πού ξέρεις πολλά, που τα ξέρεις όλα τελικά.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού