Περισσότερο εκτεθειμένα στο διαδίκτυο τα παιδιά στη διάρκεια της πανδημίας

Ακόμη και οι γονείς παιδιών κάτω των πέντε ετών αποκαλύπτουν ότι τα παιδιά τους, περνούν τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα χωρίς επίβλεψη σε μια κινητή συσκευή. Με αυτό το δεδομένο, δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους δυο γονείς δηλώνει πρόθυμος ακόμη και να πληρώσει εξτρά τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο

Ώρες στο Διαδίκτυο χωρίς καμία επίβλεψη περνάνε πλέον τα παιδιά, εν μέσω πανδημικής κρίσης και lockdowns, και μάλιστα ακόμη και από την πολύ τρυφερή ηλικία των 5 ετών. Η μη επιτηρούμενη δραστηριότητα των παιδιών στο Διαδίκτυο αναδεικνύεται σε μεγάλη πρόκληση για τους γονείς παιδιών όλων των ηλικιών: το 44% των παιδιών ηλικίας 11 έως 15 ετών και το 30% των παιδιών ηλικίας 6 έως 10 ετών βρίσκονται online από τρεις έως έξι ώρες την ημέρα χωρίς παρακολούθηση.

Ακόμη και οι γονείς παιδιών κάτω των πέντε ετών αποκαλύπτουν ότι τα παιδιά τους, περνούν τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα χωρίς επίβλεψη σε μια κινητή συσκευή. Με αυτό το δεδομένο, δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους δυο γονείς δηλώνει πρόθυμος ακόμη και να πληρώσει εξτρά τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο.

Τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματα εντοπίζει νέα έρευνα της σουηδικής εταιρείας Enea. Για τις ανάγκες της έρευνας πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις σε 4.000 νοικοκυριά στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πρόκληση φαίνεται να είναι πιο έντονη στις ΗΠΑ, όπου τα παιδιά περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο Διαδίκτυο χωρίς επίβλεψη.

Όταν ρωτήθηκαν οι γονείς ποιόν εμπιστεύονται για να προστατεύσει τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο, 8 στους 10 απάντησαν ότι έχουν εμπιστοσύνη στα προγράμματα γονικού ελέγχου από τους φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας. Στο μεταξύ, λιγότερο από το ένα τέταρτο όλων των γονέων απάντησε ότι θα εμπιστεύονταν το Facebook, το Google ή οποιονδήποτε άλλο πάροχο κοινωνικών μέσων για την ασφάλεια των παιδιών του στο Διαδίκτυο.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού