Τίτλοι τέλους για τον Χρυσοχοΐδη

Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει άμεσα ενδιάμεσο ανασχηματισμό της κυβέρνησης μέσα στο καλοκαίρι (και πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν, στην αρχή της οποίας παραμένει ως βασικό σενάριο για το πρωθυπουργικό επιτελείο η προκήρυξη πρόωρων εκλογών).

Χρυσοχοΐδη
Velonastongiaka

Ειδικού συνεργάτη

Δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τελευταία επιβεβαιώνονται πλήρως από έγκυρες πηγές του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στο μέγαρο Μαξίμου: Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει άμεσα ενδιάμεσο ανασχηματισμό της κυβέρνησης μέσα στο καλοκαίρι (και πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν, στην αρχή της οποίας παραμένει ως βασικό σενάριο για το πρωθυπουργικό επιτελείο η προκήρυξη πρόωρων εκλογών).

Ο ανασχηματισμός αυτός, που η έκταση και οι αλλαγές στα πρόσωπα θα εξαρτηθούν από τις επιδόσεις που καταγράφει κάθε μέλος του υπουργικού συμβουλίου στο point system του Άκη Σκέρτσου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντάσσεται σε μια αλληλουχία κινήσεων που σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ανακόψει την πορεία επιδείνωσης της κυβερνητικής εικόνας. Κυρίως, να απαλλαγεί η κυβέρνηση από υπουργούς που επισωρεύουν κόστος και συντελούν στην παγίωση θυλάκων δυσαρέσκειας στην κοινή γνώμη.

Αφορμή του σχεδιαζόμενου ανασχηματισμού και δικαιολογία για την πραγματοποίησή του μέσα στο καλοκαίρι, δηλαδή σε ασυνήθιστη για τα πολιτικά πράγματα περίοδο, κατά τις ίδιες πηγές, θα είναι η επίκληση της ανάγκης να συγκροτηθεί ανανεωμένη κυβερνητική ομάδα που θα διαχειριστεί τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, μετά την έγκριση του ελληνικού σχεδίου από τις Βρυξέλλες, που στο μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ζήτημα ημερών.

Η κίνηση αυτή ενός ενδιάμεσου κυβερνητικού ανασχηματισμού, όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, όμως, περισσότερο είναι επιλογή στο πλαίσιο της προσπάθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη να σηματοδοτήσει προς την κοινή γνώμη την εντύπωση ότι περνάμε στη μεταπανδημική περίοδο. Πρόκειται για το σημείο-κλειδί του πολιτικού σχεδιασμού του μεγάρου Μαξίμου, εν όψει της ισχυρής πιθανότητας για πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο τα σενάρια αλλαγής σε πρόσωπα στο υπουργικό συμβούλιο ξεκινάνε από την απομάκρυνση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την κυβέρνηση, στον οποίο οι συνεργάτες του πρωθυπουργού καταλογίζουν δύο μεγάλες αστοχίες: το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη που αποδόμησε την ως τότε θετική αποδοχή της κοινής γνώμης στα περιοριστικά μέτρα με την επίκληση της πανδημίας, και την εκρηκτική αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας τις τελευταίες εβδομάδες, που σε συνδυασμό με την απογοητευτική παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή για να υπερασπιστεί την αντιεγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στον πρωθυπουργό.

Χρυσοχοΐδη

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού