Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης

Ο Δημ. Τζανακόπουλος υποστήριξε παράλληλα πως "η πολιτική πορεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όλα τα τελευταία χρόνια σκιαγραφεί μια απάντηση"

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης”, τόνισε ο Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της ΕΡΤ, και υπογραμμίζοντας: “ Χρειαζόμαστε μια αριστερά η οποία να είναι λαϊκή, ταξική, δημοκρατική, πλατιά και να είναι ταυτόχρονα πολυσυλλεκτική”.

Κληθείς να σχολιάσει την φράση του Κ. Μητσοτάκη ότι “η ΝΔ είναι κεντροδεξιό, και όχι δεξιό, κόμμα”, δήλωσε ότι “αυτό δεν καταγράφεται στην ελληνική κοινωνία, παρ’ ό,τι θα ήθελε ο πρωθυπουργός”. “Ο κ. Μητσοτάκης μετατόπισε έτη περαιτέρω προς τα δεξιά τη ΝΔ από την ώρα που εξελέγη και ξεπέρασε τον Αντώνη Σαμαρά. Η ΝΔ έχει μετεξελιχθεί σε ένα υβρίδιο ακραίου, θατσερικού τύπου, νεοφιλελευθερισμού -στα εργασιακά, στην οικονομική διαχείριση, το Ταμείο Ανάκαμψης, την ιδιωτική ασφάλιση, το άνοιγμα στην ιδιωτική εκπαίδευση και την αποψίλωση της δημόσιας παιδείας”, δήλωσε. Αναφέρθηκε ακόμη στην υιοθέτηση μιας “ακραίας, τραμπικού τύπου, δεξιάς -με τις ακραίες αντιμεταναστευτικές και αντιπροσφυγικές θέσεις της, με τον τρόπο που τοποθετείται για τη Συμφωνία των Πρεσπών, και με τη ρητορική μίσους από διάφορα στελέχη της ΝΔ.

Κάνοντας ειδική μνεία στο νόμο για τα εργασιακά έκανε λόγο για “εντατικότερη εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού της χώρας”, με την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. “Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χατζηδάκης, και ο κ. Σταϊκούρας δεν κρύβουν τις προτεραιότητές τους”, είπε.

“Η δεξιά και η ακροδεξιά διεθνώς επιχειρεί να βρει πρόσβαση σε λαϊκά στρώματα τα οποία είναι δυσαρεστημένα και βρίσκονται σε κατάσταση μεγάλης οικονομικής πίεσης -και λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και λόγω της πανδημίας. Εστιάζει στα εθνικά ζητήματα, στο προσφυγικό, στις αναφορές σε ένα υποτιθέμενο δόγμα τάξης και ασφάλειας. Το ερώτημα είναι πως η Αριστερά διεθνώς θα βρει προσβάσεις και θα εκφράσει τα λαϊκά στρώματα που είναι δυσαρεστημένα”, τόνισε.

Ο Δημ. Τζανακόπουλος υποστήριξε παράλληλα πως “η πολιτική πορεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όλα τα τελευταία χρόνια σκιαγραφεί μια απάντηση”: “Χρειαζόμαστε μια αριστερά η οποία να είναι λαϊκή, ταξική, δημοκρατική, πλατιά και να είναι ταυτόχρονα πολυσυλλεκτική δηλαδή να έχει τη δυνατότητα να εκφράζει διαφορετικά πολιτικά ρεύματα, διαφορετικές πολιτικές καταγωγές έχοντας πάντα στο νου της ότι το κύριο ζήτημα είναι να εκπροσωπεί συγκεκριμένα κοινωνικά συμφέροντα στο πολιτικό πεδίο”.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού