Βρετανία: Ελευθερώνει από την καραντίνα 2.500 VIP για να μην χάσουν τον τελικό του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ

Η UEFA είπε επίσης ότι οι συζητήσεις με τις αρχές στο Λονδίνο επικεντρώθηκαν στο να «επιτραπεί η παρουσία ξένων φιλάθλων, χρησιμοποιώντας τεστ και μία «φούσκα» που θα σήμαινε ότι η διαμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι λιγότερο από 24 ώρες και οι κινήσεις τους θα περιορίζονται σε εγκεκριμένες μεταφορές και χώρους μόνο»

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αποφασισμένη να επιτρέψει σε 2.500 VIP να εισέλθουν στη χώρα χωρίς να χρειαστούν καραντίνα, για τους ημιτελικούς και τον τελικό του Euro 2020, προκειμένου να διεξαχθούν οι αγώνες στο Γουέμπλεϊ, όπως έχει προγραμματιστεί. Αιτία, η απειλή της UEFA να μετακινήσει τον τελικό από το Λονδίνο στη Βουδαπέστη, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο επιλέξει να μην άρει την καραντίνα.

Σύμφωνα με τους Times, οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης βρίσκονται επί του παρόντος σε διαπραγματεύσεις, προκειμένου να υπάρξουν εξαιρέσεις γι΄ αυτούς τους VIP από την απομόνωση των 10 ημερών. Μάλιστα, όπως σημειώνεται, αυτός ο κανόνας της καραντίνας έχει «στοιχήσει» στο Γουέμπλεϊ, ενδεχομένως την απώλεια της διοργάνωσης του φετινού τελικού του Champions League, με τον αγώνα να μεταφέρεται από την Κωνσταντινούπολη στο Πόρτο αντί στο Λονδίνο.

Η UEFA έχει πάντως σχέδιο έκτακτης ανάγκης για αντικατάσταση του Γουέμπλεϊ, εάν χρειαστεί. «Υπάρχει πάντα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, αλλά είμαστε σίγουροι ότι η τελευταία εβδομάδα (σ.σ. του Euro 2020) θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UEFA.

Αν και θα ήταν μεγάλη έκπληξη εάν η UEFA έκανε το πρωτοφανές βήμα να μετακινήσει τόσο αργά τον τελικό της διοργάνωσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η Βουδαπέστη φιλοξενεί παιχνίδια του Euro 2020 στη «Φέρεντς Πούσκας Αρένα» με 100% πληρότητα, έχοντας πουλήσει εισιτήρια σε Ούγγρους οπαδούς που έχουν εμβολιαστεί ή σε εκείνους που παρουσιάζουν αρνητικά τεστ COVID-19.

Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας προσφέρθηκε επίσης ως χώρος έκτακτης ανάγκης για κάποιους αγώνες του Champions League την τελευταία σεζόν, όταν οι περιορισμοί του κορονοϊού προκάλεσαν επιπλοκές σε άλλους χώρους.

Η UEFA είπε επίσης ότι οι συζητήσεις με τις αρχές στο Λονδίνο επικεντρώθηκαν στο να «επιτραπεί η παρουσία ξένων φιλάθλων, χρησιμοποιώντας τεστ και μία «φούσκα» που θα σήμαινε ότι η διαμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι λιγότερο από 24 ώρες και οι κινήσεις τους θα περιορίζονται σε εγκεκριμένες μεταφορές και χώρους μόνο».

Να σημειωθεί ότι εκτός από τις τρεις βρετανικές ομάδες -Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία- όλες οι άλλες χώρες περιλαμβάνονται στο πορτοκαλί κατάλογο, εκτός από την Τουρκία που βρίσκεται στην αυστηρότερη κόκκινη λίστα.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συμφώνησε να αυξήσει τη χωρητικότητα στο Γουέμπλεϊ στο 50% για τη φάση ο νοκ-άουτ, που σημαίνει 40.000 φιλάθλους, αντί για το όριο των 22.500 που ισχύει για τη φάση των ομίλων.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού