Έσοδα €1 δισ. ετησίως από παράνομο online τηλεοπτικό περιεχόμενο

Η ψηφιακή πειρατεία συνολικά δεν επηρεάζει μόνο τους καταναλωτές, αλλά συνεπάγεται επίσης σημαντική ζημία για την οικονομία της Ε.Ε. και ιδίως, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ)

Σε ανοιχτή πληγή για τις νόμιμες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην αγορά του τηλεοπτικού περιεχομένου, εξελίσσεται η ψηφιακή πειρατεία. Στην περίπτωση της IPTV – τηλεοπτικό περιεχόμενο που αποκτάται μέσω σύνδεσης στο Διαδίκτυο – οι απώλειες είναι σημαντικές: οι πάροχοι παράνομης IPTV κερδίζουν σχεδόν €1 δισ. ετησίως στην Ε.Ε.

Ζημιώνοντας τους δημιουργούς περιεχομένου και τις νόμιμες επιχειρήσεις, οι εν λόγω παράνομες υπηρεσίες χρησιμοποιήθηκαν από 13,7 εκατ. άτομα στην Ε.Ε., ήτοι το 3,6 % του πληθυσμού της Ένωσης (στοιχεία 2019).

Το έγκλημα κατά της διανοητικής ιδιοκτησίας εξελίσσεται σε μια ιδιαίτερα επικερδή δραστηριότητα εν μέσω της πανδημία της COVID-19 και την αύξηση της χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών από τους Ευρωπαίους πολίτες. Η ψηφιακή πειρατεία συνολικά δεν επηρεάζει μόνο τους καταναλωτές, αλλά συνεπάγεται επίσης σημαντική ζημία για την οικονομία της Ε.Ε. και ιδίως, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ).

Σύμφωνα με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), 1 στις 4 ΜμΕ στην Ευρώπη έχει πληγεί από παραβίαση ΔΙ. Μόνο για την Ελλάδα, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 15,8%.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού