Απαραίτητη η παρουσία ναυαγοσώστη σε πολυσύχναστες παραλίες

Φέτος λόγω κορωνοϊού οι δήμοι εκφράζουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις δαπάνες για πρόσληψη ναυαγοσωστών με το Υπουργείο Εσωτερικών να λαμβάνει απόφαση εκταμίευσης 8 εκατομμυρίων Ευρώ για την κάλυψη μέρους των αναγκών

Πολυσύχναστες θεωρούνται πλέον οι πλαζ άνω των 300 ατόμων όπου απαραίτητη κρίνεται και η παρουσία ναυαγοσώστη και σωστικού σκάφους. Οι καθημερινοί ήρωες των πλαζ χαιρετίζουν τη νέα νομοθετική ρύθμιση, ενώ οι δήμοι δυσκολεύονται να τους πληρώσουν.

Φέτος λόγω κορωνοϊού οι δήμοι εκφράζουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις δαπάνες για πρόσληψη ναυαγοσωστών με το Υπουργείο Εσωτερικών να λαμβάνει απόφαση εκταμίευσης 8 εκατομμυρίων Ευρώ για την κάλυψη μέρους των αναγκών.

Πρόκειται για μια δουλειά επίπονη με πολύ μεγάλη ευθύνη όπως λένε, καθώς τους έχει ανατεθεί το έργο της προστασίας της ζωής των λουόμενων. Πολλά τα περιστατικά, στα οποία καλούνται να επέμβουν με την παρουσία τους τις περισσότερες φορές σωτήρια.

Όπως επισημαίνει η ΚΕΔΕ η διαγωνιστική διαδικασία φέτος καθυστέρησε, με δεδομένη τη δυσχέρεια εξεύρεσης κατάλληλου προσωπικού, καθώς οι σχολές ναυαγοσωστών δεν λειτούργησαν σωστά λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού