Σκουρλέτης: Προσπάθεια υποβάθμισης της ουσιαστικής και κύριας διάστασης της γυναικοκτονίας του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά

Έχει πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος που προσεγγίζουμε το θέμα, γιατί δημιουργείται μια ευρύτερη συνείδηση στον κόσμο. Να αντιληφθούμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε τα πράγματα όπως είναι, να αναμετρηθούμε με σκοταδιστικές αντιλήψεις, να βάλουμε απέναντί μας την κουλτούρα του βιασμού, να πάμε απέναντι σε στερεότυπα, τα οποία θέλουν τη γυναίκα, η οποία πολλές φορές έχει βρεθεί απέναντι σε τέτοιου είδους καταστάσεις, σε μία δεύτερη μοίρα

Η προσπάθεια υποβάθμισης της ουσιαστικής και κύριας διάστασης της γυναικοκτονίας του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, από τον υφυπ. Εσωτερικών, Σταύρο Καλαφάτη και παριστάμενο δημοσιογράφο, κυριάρχησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», στην οποία ήταν προσκεκλημένος ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στην εκπομπή, ο Πάνος Σκουρλέτης ήρθε σε απόλυτη και έντονη αντιπαράθεση με την άποψη που αποσιωπά το ζήτημα της γυναικοκτονίας, με αφορμή και το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και θέλει να αποφύγει εντελώς τη συζήτηση για τα στερεότυπα εις βάρος των γυναικών στην ελληνική κοινωνία.

Όπως τόνισε: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος που προσεγγίζουμε το θέμα, γιατί δημιουργείται μια ευρύτερη συνείδηση στον κόσμο. Να αντιληφθούμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε τα πράγματα όπως είναι, να αναμετρηθούμε με σκοταδιστικές αντιλήψεις, να βάλουμε απέναντί μας την κουλτούρα του βιασμού, να πάμε απέναντι σε στερεότυπα, τα οποία θέλουν τη γυναίκα, η οποία πολλές φορές έχει βρεθεί απέναντι σε τέτοιου είδους καταστάσεις, σε μία δεύτερη μοίρα».

«Μου προκαλεί εντύπωση πως, ο κ. Καλαφάτης με πιο ήπιους τόνους, ο συνάδελφός σας πριν, με έναν απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο, πάνε να καλύψουν μια συζήτηση που είναι απόλυτα νομιμοποιημένη και γίνεται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σήμερα στην κοινωνία.

Αυτά δεν είναι βγαλμένα από καμία κομματική φαρέτρα. Είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και η σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Πολύ δε, περισσότερο, τα προηγούμενα χρόνια».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού