Ενίσχυση της ελληνικής αγοράς Πληροφορικής τον Ιούνιο

Ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 104 μονάδες από 87,9 μονάδες έναν μήνα νωρίτερα, αισθητά υψηλότερα από τον Ιούνιο πέρυσι, όταν κινούνταν στις 54,2 μονάδες

Σημαντική ενίσχυση κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού στην Ελλάδα τον Ιούνιο. Ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 104 μονάδες από 87,9 μονάδες έναν μήνα νωρίτερα, αισθητά υψηλότερα από τον Ιούνιο πέρυσι, όταν κινούνταν στις 54,2 μονάδες.

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών σε Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού κινήθηκε στις 104,0 μονάδες τον Ιούνιο από 87,9 τον Μάιο. Οι θετικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων ενισχύθηκε στις +23 μονάδες (από +6), ενώ παράλληλα στο ισοζύγιο των εκτιμήσεων για την τρέχουσα ζήτηση οι ισοσκελισμένες εκτιμήσεις του Μαΐου ενισχύθηκε κατά +23 μονάδες. Αλλά και οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης βελτιώθηκαν και διαμορφώθηκαν στις +31 μονάδες από +13 μονάδες τον Μάιο.

Σύμφωνα με την έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ για τον Ιούνιο, οι θετικές προβλέψεις για την απασχόληση του κλάδου ενισχύθηκαν κατά 19 μονάδες και διαμορφώθηκαν στις +38 μονάδες. Ταυτόχρονα, οι προβλέψεις για τις τιμές αναμένονται πτωτικές και διαμορφώνονται στις -8 μονάδες (από -13).

Τέλος, το 23% (από 44%) των επιχειρήσεων του κλάδου δηλώνει απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, με το 30% (από 21%) να επισημαίνει την ανεπάρκεια ζήτησης και άλλο ένα 15% παράγοντες σχετικούς με την υγειονομική κρίση ως βασικά προσκόμματα λειτουργίας.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού