Χόζου: «Θέλω να απολαύσω τους Αγώνες»

Η πρωταθλήτρια από την Ουγγαρία, μετρά ήδη τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια από την διοργάνωση του Ρίο Ντε Τζανέϊρο και στο Τόκιο, ευελπιστεί να μεγαλώσει την συλλογή της.

Η Κατίνκα Χόζου αποκαλείται διεθνώς «η σιδηρά κυρία της κολύμβησης» και όχι άδικα. Η πρωταθλήτρια από την Ουγγαρία, μετρά ήδη τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια από την διοργάνωση του Ρίο Ντε Τζανέϊρο και στο Τόκιο, ευελπιστεί να μεγαλώσει την συλλογή της.

Όμως η κατάκτηση μεταλλίων δεν είναι ο πρωταρχικός στόχος της Χόζου, καθώς όπως επισημαίνει, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP): «Θέλω πραγματικά να βρεθώ στο Τόκιο και να μην ανησυχώ για το τελικό αποτέλεσμα. Θέλω να νιώσω αυτούς τους Αγώνες και να τους απολαύσω. Στο Ρίο, είχα πραγματικά την εντύπωση, ότι δεν ήμουν παρούσα, δεν ένιωσα ιδιαίτερα συναισθήματα όταν κατακτούσα ένα μετάλλιο, γιατί έπρεπε να προετοιμασθώ για τον επόμενο αγώνα. Έτσι, δεν ευχαριστήθηκα πραγματικά τις στιγμές μου στο βάθρο ή όταν άκουγα τον ουγγρικό εθνικό».

Στους Αγώνες του Τόκιο, η 32χρονη Ολυμπιονίκης, έχει δηλωθεί στα 200μ και 400μ μεικτής, καθώς και στα 200μ. ύπτιο και πεταλούδα, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια, έφυγε από το Ρίο Ντε Τζανέϊρο με τέσσερα μετάλλια, εκ των οποίων τρία χρυσά (100μ ύπτιο, 200 και 400μ. μεικτής) και ένα αργυρό (200μ ύπτιο).

Η σύγκριση με την συμπατριώτισσα και ίνδαλμα της, Κριστίνα Εγκερζέγκι (σ.σ. κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια από το 1988 μέχρι το 1996) είναι αναπόφευκτη: «Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και θα είμαι χαρούμενη για αυτό που θα κάνω, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα».

Πηγή: ΑΠΕ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού