Τέθηκε εκτός ΕΡΤ ο Καρμοίρης για το ρατσιστικό του σχόλιο

«Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη Δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1», αναφέρεται στην ανακοίνωση

Τη διακοπή της συνεργασίας της ΕΡΤ με τον αθλητικογράφου Δημοσθένη Καρμοίρη ανακοίνωσε η ΕΡΤ μετά από ρατσιστικό σχόλιο που έκανε μέσω της συχνότητας της κρατικής τηλεόρασης.

«Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη Δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το αδιανόητο σχόλιο του δημοσιογράφου έγινε κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής όπου μιλώντας για τις επιδόσεις των κορεατών αθλητών στο πινγκ πονγκ είπε τα εξής:

«Όταν είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται;», ήταν το αδιανόητο σχόλιό του.

Το άτοπο σχόλιο για Κορακάκη

Να υπενθυμίσουμε πως ο δημοσιογράφος προκάλεσε αντιδράσεις και χθες όταν, σχολιάζοντας την επίδοση της Άννας Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε χαρακτηριστικά: “δυστυχώς δεν έχουμε καλά νέα να μεταφέρουμε στους τηλεθεατές μας, καθώς η Άννα Κορακάκη τα… θαλάσσωσε λίγο σήμερα”.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Διονύσης Κορακάκης και αφού είχε τελειώσει η συνέντευξη, πρόσθεσε ότι “δεν μπορώ να διανοηθώ πώς ένας επαγγελματίας αθλητικός συντάκτης θεωρεί την 6η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες ότι είναι… θαλάσσωμα. Έχουμε μείνει έκπληκτοι με τη δήλωση αυτή που έκανε. Απαξιώνει όλη την υπερπροσπάθεια της Άννας και άλλων αθλητών που θα φέρουν επιτυχίες στην Ελλάδα”.

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης, μίλησε για το θέμα στο sdna λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “ίσως η έκφρασή μου «Τα θαλάσσωσε η Άννα Κορακάκη» να ήταν υπερβολική και άτυχη και αν στενοχώρησα την αξιοσέβαστη αθλήτριά μας ή την οικογένειά της, ζητώ δημόσια συγγνώμη.

Εξυπακούεται πως δεν είχα αυτό τον σκοπό. Ήταν ένας τρόπος έκφρασης (που, ξαναλέω, μπορεί να ήταν και άστοχος) για να πω ότι σύμφωνα με τα όσα αδιανόητα έχει προσφέρει έως και σήμερα η Άννα αλλά και σύμφωνα με την κλάση και την ποιότητά της, ελπίζαμε και περιμέναμε κάτι καλύτερο από την 6η θέση που κατέλαβε εν τέλει”.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού