Τσακαλώτος: Θέλετε την ελίτ στα πανεπιστήμια – Για μας το πανεπιστήμιο, η μόρφωση έχει αυταξία

Η μόρφωση, η παιδεία έχει αξία από μόνη της. Γι' αυτό θέλουμε δημοκρατικά σχολεία, γι' αυτό θέλουμε σχολεία που είναι όλα τα παιδιά μαζί

«Για μας το πανεπιστήμιο, η μόρφωση έχει αυταξία. Εμείς δεν θέλουμε κάποιος να μορφώνεται επειδή φοβάται ότι αν δεν το κάνει δεν θα βρει δουλειά ή γιατί θέλει να γίνει Golden boy. Η μόρφωση, η παιδεία έχει αξία από μόνη της. Γι’ αυτό θέλουμε δημοκρατικά σχολεία, γι’ αυτό θέλουμε σχολεία που είναι όλα τα παιδιά μαζί» τόνισε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μιλώντας στη βουλή για το ν/σ του υπ. Παιδείας για το δημόσιο σχολείο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκίνησε την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας επί του ν/σ Κεραμέως, με μια ιστορία:

«Θα αρχίσω την τοποθέτηση μου με μια ιστορία που έχω ξαναπεί: Σε μια από της τελευταίες σταυροφορίες ο Ιβ Ντε Μπρετόν είδε μια γυναίκα που περπατούσε προς την Ιερουσαλήμ κρατώντας στο δεξί της χέρι μια δάδα φωτιά και στο αριστερό έναν κουβά νερό. Όταν την ρώτησε γιατί, απάντησε ότι με τον κουβά θέλω να σβήσω τις φωτιές της κόλασης και με τη φωτιά να κάψω τον παράδεισο. Γιατί δεν θέλω κανείς να αγαπάει το θεό ούτε γιατί φοβάται την κόλαση αλλά ούτε και για να πάει στον παράδεισο. Αλλά μόνο για την αγάπη για τον Θεό».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού