Ανησυχία στην κυβέρνηση για τον καύσωνα – Μόνο ο Χαρδαλιάς κινήθηκε έγκαιρα

Η αργοπορημένη αντίδραση απέναντι στον καύσωνα οφείλεται σε σημαντικό βαθμό σε διαμάχη μετεωρολόγων σχετικά με την ένταση και τη διάρκεια του φαινομένου, καθώς πολλοί μετεωρολόγοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, αποθαρρύνοντας την έγκαιρη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού

Ειδικού συνεργάτη

Ανησυχία υπάρχει στην κυβέρνηση για το παρατεταμένο κύμα καύσωνα που επιδράμει από την ερχόμενη εβδομάδα. Η ανησυχία έγκειται, όπως αναφέρουν έγκυρες κυβερνητικές πηγές, στην αργοπορημένη κινητοποίηση της κυβερνητικής μηχανής, παρά τις εκκλήσεις που έκανε ο υφυπουργός και υπεύθυνος για την Πολιτική Νίκος Χαρδαλιάς προς τα υπουργεία, τις περιφέρειες και τους δήμους.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η Πολιτική Προστασία έχει ζητήσει εδώ και μέρες να τεθούν σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες έκτακτης λειτουργίας κλιματιζόμενων χώρων ιδίως στα αστικά κέντρα καθώς και η προετοιμασία των περιφερειακών υγειονομικών υπηρεσιών για την υποδοχή περιστατικών θερμοπληξίας.

Παρ’ ολ’ αυτά η ανταπόκριση είναι μικρή και μόνο από το βράδυ της Παρασκευής έχει ενταθεί ο βαθμός επιφυλακής των κρατικών υπηρεσιών για τον καύσωνα.

Η αργοπορημένη αντίδραση προκαλεί τώρα ανησυχία, καθώς σύμφωνα με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας το κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει πολύ και να επιβαρύνει πολύ τους πολίτες μετά τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι η προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενός κύματος καύσωνα από μεριάς των κρατικών υπηρεσιών είναι από τα δυσκολότερα σχέδια, η αποτελεσματικότητα του οποίου δοκιμάζεται τόσο από το γεγονός ότι απαιτείται συνεργασία πολλών ετερόκλιτων κρατικών φορέων και ταυτόχρονα σχεδόν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν ότι η αργοπορημένη αντίδραση απέναντι στον καύσωνα οφείλεται σε σημαντικό βαθμό σε διαμάχη μετεωρολόγων σχετικά με την ένταση και τη διάρκεια του φαινομένου, καθώς πολλοί μετεωρολόγοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, αποθαρρύνοντας την έγκαιρη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού.

Οι επόμενες 2-3 μέρες αναμένεται να είναι κρίσιμες καθώς θα εκδηλωθούν οι πραγματικές διαστάσεις του καύσωνα.

καύσωνας

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού