Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση της ΝΔ επικαλείται «ατομική ευθύνη» ακόμη και στον καύσωνα

«Εντύπωση προκαλεί η εμμονή της, όπως και στη διαχείριση της πανδημίας, στην επίκληση της «ατομικής ευθύνης», ακόμη και στην περίσταση του καύσωνα!»

Άρθρο με τίτλο: «Ατομική ευθύνη και στον καύσωνα;» του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, φιλοξενεί το newsique.gr με αφορμή τον καύσωνα διαρκείας που πλήττει την χώρα.

Για την Ελλάδα, ο Δημ. Παπαδημούλης αναφέρει πως «δυστυχώς, η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη την ίδια στιγμή που λειτουργεί ευνοϊκά για συγκεκριμένα συμφέροντα, ολιγωρεί απέναντι στην ασφάλεια και την προστασία των πολιτών. Την ώρα που ακόμη και μικρά κρατίδια της Ινδίας έχουν κάνει μακροσκελείς μελέτες για την ολιστική αντιμετώπιση του καύσωνα με όρους μέτρων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, ούτε συζήτηση για ένα ολιστικό σχέδιο σοβαρής αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής από την κυβέρνηση της ΝΔ».

Παράλληλα με την κριτική στην απουσία σχεδίου από πλευράς ΝΔ, «εντύπωση προκαλεί η εμμονή της, όπως και στη διαχείριση της πανδημίας, στην επίκληση της «ατομικής ευθύνης», ακόμη και στην περίσταση του καύσωνα!», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατηγορώντας τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη για έλλειψη πολιτικής σοβαρότητας: «Έχουμε φτάσει στο σημείο το αυτονόητο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα, όπως ορίζει άλλωστε εγκύκλιος της ΓΣΕΕ για τη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών, να χαρακτηρίζεται ως γραφικό και λαϊκίστικο».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού