ΝΔ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης

ΝΔ: Η πρωτοβουλία αυτή των νεοδημοκρατικών κύκλων, αναλαμβάνεται στη βάση προτεινόμενης συμφωνίας με την αντιπολίτευση σε 3 σημεία: τις πυρκαγιές και την κρατική μέριμνα για τους πυροπλήκτους, την κατάρτιση αμοιβαία αποδεκτού σχεδίου κατά της πανδημίας και τη διαχείριση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης από πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης

ΝΔ

Ειδικού συνεργάτη

Το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης μελετούν προσεκτικά ισχυροί κύκλοι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια ανακοπής του κύματος απαξίωσης του κυβερνώντος κόμματος.

Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν αυτήν την πρωτοβουλία μας έγιναν γνωστά αλλά δεν δημοσιοποιούνται, αφού όπως μεταφέρουν έγκυρες κομματικές πηγές εκτιμήθηκε ότι η ανωνυμία τους για ευνόητους λόγους θα πρέπει να διατηρηθεί ως κόρη οφθαλμού.

Η πρωτοβουλία σχετίζεται με την κλιμακούμενη δυσαρέσκεια σε μεγάλο αριθμό κομματικών παραγόντων και ολόκληρων οργανώσεων, που εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για την εικόνα της κυβέρνησης και του κόμματος, τόσο σχετικά με τις πυρκαγιές και την αδυναμία κατάσβεσής τους, όσο και σχετικά με νεοδημοκράτες μέλη και ψηφοφόρους, που αντιδρούν στα μέτρα που ανακοινώθηκαν κατά όσων κρατούν επιφυλακτική στάση στο θέμα του εμβολιασμού.

ΝΔ

ΝΔ: Παράγοντας οι πυρκαγιές

Την κίνηση αυτή ευνοεί αντικειμενικά και η καταγραφόμενη σημαντική επιδείνωση της κυβερνητικής εικόνας, ως αποτέλεσμα των ίδιων αυτών δύο στοιχείων (πυρκαγιές και μέτρα κατά των ανεμβολίαστων), η οποία δημιουργεί σοβαρούς τριγμούς στις σχέσεις των οργανώσεων με τις τοπικές κοινωνίες, όπου καταγράφεται οργισμένη αντίδραση  κατά της κυβέρνησης, ακόμη και από ως σήμερα φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η προσπάθεια έχει ήδη δρομολογηθεί με επαφές βουλευτών και στελεχών της ΝΔ με βουλευτές άλλων κομμάτων, ενώ προαναγγέλλεται και κύκλος συναντήσεων με τις ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρωτοβουλία αυτή των νεοδημοκρατικών κύκλων, αναλαμβάνεται στη βάση προτεινόμενης συμφωνίας με την αντιπολίτευση σε 3 σημεία: τις πυρκαγιές και την κρατική μέριμνα για τους πυροπλήκτους, την κατάρτιση αμοιβαία αποδεκτού σχεδίου κατά της πανδημίας και τη διαχείριση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης από πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης.

Ως τώρα δεν έχουν γίνει γνωστές αντιδράσεις για την πρωτοβουλία αυτή, την οποία παρακολουθούν από πολύ κοντά στελέχη του μεγάρου Μαξίμου και ως τώρα χωρίς καμιά κίνηση.

ΝΔ

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού