ΚΙΝΑΛ: Φόβοι για προσέλευση μελών από άλλα κόμματα στις εσωκομματικές εκλογές

Στο ΚΙΝΑΛ δεν έχουν περάσει απαρατήρητες κινήσεις προσέλκυσης μελών της ΝΔ να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες του κινήματος, για να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου

ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΑΛ: Με την 3η Σεπτέμβρη να απέχει πλέον μια ανάσα, την ημερομηνία δηλαδή όπου σύμφωνα με ορισμένες πηγές η Φώφη Γεννηματά θα ανακοινώσει την ημερομηνία και τις τυπικές λεπτομέρειες για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης ηγεσίας, εντείνονται οι φόβοι για τα φαινόμενα απαξίωσης της εσωκομματικής διαδικασίας στο ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ανησυχεί ιδιαίτερα το ενδεχόμενο μαζικής προσέλευσης μελών από άλλα κόμματα στις εσωκομματικές εκλογές, με σκοπό να επηρεαστεί η βούληση της κομματικής βάσης από εξωκομματικούς παράγοντες που διατηρούν ενδιαφέρον για τη διαμόρφωση της κομματικής γραμμής στη συνέχεια.

Συγκεκριμένα, στο ΚΙΝΑΛ δεν έχουν περάσει απαρατήρητες κινήσεις προσέλκυσης μελών της ΝΔ να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες του κινήματος, για να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, παρ’ όλο που δηλώνουν ότι δεν φοβούνται το αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης και αισιοδοξούν για άνετη επανεκλογή της σημερινής προέδρου, ανησυχούν για τον ευτελισμό της διαδικασίας εκλογής αρχηγού και για το ενδεχόμενο απαξίωσης του ΚΙΝΑΛ, στην περίπτωση που αυτές οι εξωκομματικές δυνάμεις δώσουν το παρόν σ’ αυτές τις εσωκομματικές εκλογές. “Ανεξαρτητα από την επανεκλογή της Φώφης, που φαίνεται να έχει διασφαλιστεί, μας τρομάζει η εικόνα του ΚΙΝΑΛ που είναι ξέφραγο αμπέλι στους μικροκομματικούς σχεδιασμούς άλλων παρατάξεων”, μας είπε μια πηγή.

ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΑΛ: Μέτρα διασφάλισης της διαφάνειας και διαφύλαξης της σοβαρότητας των εκλογών

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συνεργάτες της σημερινής προέδρου του ΚΙΝΑΛ αναζητούν τρόπους διασφάλισης της διαφάνειας και διαφύλαξης της σοβαρότητας των εσωκομματικών εκλογών. Για να το πετύχουν σκέπτονται 3 μέτρα:

α. Κοινη δηλωση υποψηφιων κατά της σκόπιμης προσέλευσης μελών άλλων κομμάτων,

β. Συγκρότηση επιτροπής εποπτείας διαφάνειας των εσωκομματικών εκλογών και παρακολούθησης των νεοπροσερχόμενων να ψηφίσουν, που θα προχωρήσει σε κατάρτιση καταλόγου όσων προσέρχονται για πρώτη φορα.

γ. Εκτός από τη δήλωση που υπογράφουν όσοι προσέρχονται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές ότι ασπάζονται τις αρχές του ΚΙΝΑΛ, υπογραφή και πρόσθετης  υπεύθυνης δήλωσης όπου θα βεβαιώνουν ότι δεν είναι μέλη σε άλλο κόμμα.

Οριστικές αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες και αμέσως μετά θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

ΚΙΝΑΛ

Ειδικού συνεργάτη

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού