Ημερολόγιο Ασημάντων 442: Στην Πολιτεία Σακατέκας/ Ο δρόμος του Αέρος: Ένας ανεμόμυλος κι ένα Περιστέρι

17.8.21 Καίγονται τα Βίλια και  ολίγη Κερατέα. Η Αρβανιτάκη τραγουδάει μόνο εσένα θέλω μόνο. Ενθουσιάζομαι. Μόνο Εσένα θέλω μόνο και την Κερατέα ζωντανή κι όλο τον κόσμο ει δυνατόν εστί,  δικό μου, πριν να χαθώ εντελώς πριν να  χαθεί κι αυτός  μετά από μένα.  Τίποτα δεν ικανοποιεί την επιθυμία εντελώς, Λακάν. « Αν υπάρχει ένα αντικείμενο της επιθυμίας σου αυτό δεν είναι άλλο από εσένα τον ίδιο»,  πάλι Ζακ  Λακάν. Και στάκα μαν, που παίζαμε μικροί. Όσοι παίζανε

14.8.21 Έξι πτώματα βρέθηκαν κρεμασμένα σε γέφυρα στο Μεξικό. Ρουτίνα πράγμα. Στην πολιτεία Σακατέκας γίνεται χαμός. Τον Ιούλιο στην ίδια πολιτεία σε διάφορες γέφυρες βρέθηκαν  11 κρεμασμένοι  και κάμποσοι σακατεμένοι.    Έκαψα την κατσαρόλα με τις βραστές πατάτες, καθώς έβλεπα τα πτώματα στο γαλλικό κανάλι και βρωμάει  όλο το διαμέρισμα καρβουνίλα και πτωμαΐλα. Ύστερα πήρα να  διαβάζω πάλι  για γερμανικά πτώματα στην ατέλειωτη «Τριλογία του Βερολίνου» του Fhilip Kerr. Θα μου πείτε. Who cares? Κι όμως ο  Κερ περιγράφει τη δολοφονία της Kαρολάιν στα Γλυκά Νερά προφητικά: Απ΄ό,τι  φαίνεται είχα όρεξη να σκοτώσω. Συμβαίνει συχνά σε περιπτώσεις  ανθρωποκτονιών: ο δολοφόνος προθερμαίνεται για το κύριο έγκλημα με το να βγάζει απ’ τή μέση μερικά αθώα θύματα, όπως κατοικίδια ζώα. (Σελ.267 Εκδόσεις Κέδρος μτφρ. Αντ. Καλοκύρης). Θα πάρω το ατέλειωτο βιβλίο και θα το συνεχίσω την άλλη βδομάδα στην Αιδηψό. Κάνει τρομερή ζέστη στην Αθήνα. Έχω ένα ραντεβού με την οφθαλμίατρο τη Δευτέρα και μετά φεύγω πάλι για τα ιαματικά.

15.8.21 Δεκαπενταύγουστο στη Δεριγνύ βάζοντας ομελέτα στο φούρνο. Μίλησα επί πολύ με τη θυγατέρα μου στο Σύδνεϋ με την ευκαιρία της ονομαστικής της εορτούλας.  Ευτυχώς που υπάρχουν και οι γιορτές και λέμε δυο κουβέντες παραπάνω.

Διεθνής ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Κατάλυσις εις πάντα

Στις 15 του Αυγούστου  τους 1823 ο στρατηγός Καρατάσος παρά την αντίθετη άποψη των οπλαρχηγών και των κατοίκων της Μαγνησίας  συνθηκολογεί με τον Κιουταχή  και δηλώνει υποταγή. Με την αντεθνική αυτή ενέργεια η Μαγνησία χάνεται οριστικά  (… Για τον 19ο αιώνα). 

16.8.21 Δευτέρα. Παγκόσμια ημέρα Φάρων κι εγώ πηγαίνω στην οφθαλμίατρο  Λιμνοπούλου για καινούρια γυαλιά. Να αποφεύγετε τον ήλιο τις φωταψίες και τις φωτοχυσίες, τα μεγάλα μάτια είναι ευάλωτα. Πόσο χρονών είσθε; με ρωτάει. Της λέω. Σας έχουν πει για καταρράκτη. Όχι και δεν θέλω να μου πούνε.  Με εξετάζει προσεκτικά, είναι νέα γυναίκα γλυκύτατη, είναι ανθρώπινη δεν είναι σπουδαρχίδισσα.  Εντάξει μία αρχή καταρράκτης είναι,   ελάτε να με δείτε μετά από ένα χρόνο. Ποιος ζει ποιος πεθαίνει λέω μετά από ένα χρόνο μετά από τόσους θανατηφόρους ιούς, ηπατίτιδες, σαλμονέλες  και κοριούς.

 

17.8.21 Καίγονται τα Βίλια και  ολίγη Κερατέα. Η Αρβανιτάκη τραγουδάει μόνο εσένα θέλω μόνο. Ενθουσιάζομαι. Μόνο Εσένα θέλω μόνο και την Κερατέα ζωντανή κι όλο τον κόσμο ει δυνατόν εστί,  δικό μου, πριν να χαθώ εντελώς πριν να  χαθεί κι αυτός  μετά από μένα.  Τίποτα δεν ικανοποιεί την επιθυμία εντελώς, Λακάν. « Αν υπάρχει ένα αντικείμενο της επιθυμίας σου αυτό δεν είναι άλλο από εσένα τον ίδιο»,  πάλι Ζακ  Λακάν. Και στάκα μαν, που παίζαμε μικροί. Όσοι παίζανε.

Άλλα θέλω να γράψω κι άλλα γράφω. Με αποσυντονίζει η μουσική. Η δημόσια ραδιοφωνία βάζει καλά τραγουδάκια (2ο πρόγραμμα) αλλά   έχει εμμονή σε άσματα της χουντικής περιόδου. Για μένα αυτή η περίοδος έχει σβηστεί από τη μνήμη μου .

-Φύγαν οι Αμερικανοί και μπήκαν οι Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Οι αγριάνθρωποι των ορέων επανήλθαν.  Και οι φυλοδυτικοί κάτοικοι της χώρας όπου φύγει φύγει. Ήττα της αμεριακανικής πολιτικής και νέα προσφυγιά.  Όπως άφησαν το Ιρακ στις σέκτες,  τους Κούρδους στους Τούρκους, τους Σύρους  στο γενναίο  βασιλέα Ασάντ ,  το Βιετνάμ στην ησυχία του, τώρα  το Αφγανιστάν στο λαό του και στο Θεό του, στους ωραίους των ορέων με τα μαστίγια.

17.8.1827 Η Κυβέρνηση και η Βουλή εγκαθίστανται στην Αίγινα   

17.8.1833 Με βασιλικό διάταγμα του Όθωνα απαγορεύεται η κυκλοφορία τουρκικών νομισμάτων στην Ελλάδα 

18.8.2021 Τελειώνει και το όρος Πατέρας. Όλο αυτό το πευκόδασος  πάνω από το Λουτράκι πάει να  γίνει παρανάλωμα του πυρός. Τώρα ξέρετε ότι στην κορυφή του μπορείτε να δείτε έναν ωραίο ανεμόμυλο κι ένα Περιστέρι. Τουλάχιστον αφού χάσαμε το δάσος να εκμεταλλευθούμε τον αέρα. Εγώ ήδη αγόρασα μετοχές Αέρος διότι των φρονίμων τα παιδιά πριν καούνε αγοράζουν, ακόμη και εναλλακτική ΔΕΗ. Διότι είναι εύκολο  να κάνεις λεφτά μέσα στον καπιταλισμό όταν  ακολουθείς  το δρόμο του Αέρος. Διότι μέσα από τις στάχτες πετιέται ο φοίνιξ σαν φαλλός κραταιός  και ξανά προς τη δόξα τραβά.

18.8.1822 Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Η σημερινή Ελλάδα έχει εκλέξει Μωϋσή. Σε μορφή… Λούκι Λουκ. 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού