Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο το απόγευμα στα Προπύλαια

Οι τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες συμφώνησαν να προγραμματίσουν το επόμενο διάστημα δράσεις με σκοπό να διεκδικηθεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και η προστασία του κοινωνικού συνόλου. Η πρώτη κοινή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου το απόγευμα της Τετάρτης 15/9 στο κέντρο των Αθηνών

Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλούν αύριο το απόγευμα τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ), αλλά και οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 15/9 στα Προπύλαια στις 6.30 μ.μ.

Οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης βγάζουν για άλλη μια χρονιά στους δρόμους φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς, που διαμαρτύρονται για προηγούμενα νομοθετήματα της Ν. Κεραμέως (ΕΒΕ, πανεπιστημιακή αστυνομία, πειθαρχικά συμβούλια, διαγραφές φοιτητών κ.α.), αλλά και στο πρόσφατο και χωρίς ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης άνοιγμα των σχολείων.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υπογραμμίζουν:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εκπροσώπων των Δ.Σ.των τριών εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) με αφορμή την έναρξη μιας ακόμη εξαιρετικά δύσκολης σχολικής χρονιάς τόσο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας αλλά και του ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου κάτω από το οποίο καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν το έργο τους.

Στη συνάντηση αυτή αποτυπώθηκε η έντονη ανησυχία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστική προετοιμασία, με  απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και με την κυβέρνηση να εκπέμπουν αντιφατικά και αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ταυτόχρονα επισημάνθηκε πως η νέα χρονιά βρίσκει τους εκπαιδευτικούς στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση αντιμέτωπους με μεθοδεύσεις περιστολής των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών τους ελευθεριών.

Οι τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες συμφώνησαν να προγραμματίσουν το επόμενο διάστημα δράσεις με σκοπό να διεκδικηθεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και η προστασία του κοινωνικού συνόλου. Η πρώτη κοινή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου το απόγευμα της Τετάρτης 15/9 στο κέντρο των Αθηνών. Εξετάζεται επίσης η αναλυτική παρουσίαση των θέσεων και των απόψεων των τριών Ομοσπονδιών σε κοινή συνέντευξη τύπου».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού