Καμιά περίπτωση εκλογών…

Εκλογές: Καμιά σκέψη για εκλογικό αιφνιδιασμό τους επόμενους μήνες δεν υπάρχει στο πρωθυπουργικό επιτελείο, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του μεγάρου Μαξίμου.

Μητσοτάκης εκλογές

Ειδικού συνεργάτη

Καμιά σκέψη για εκλογικό αιφνιδιασμό τους επόμενους μήνες δεν υπάρχει στο πρωθυπουργικό επιτελείο, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του μεγάρου Μαξίμου.

Η συζήτηση αυτή άνοιξε σε μερίδα του αντιπολίτευόμενου τύπου, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και από τους επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρείται ένδειξη ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση καταγράφεται αμηχανία σχετικά με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον φετινό χειμώνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μέγαρο Μαξίμου διαπιστώνει ότι διατηρείται στη μείζονα αντιπολίτευση η απροθυμία να ξεκαθαριστεί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ζητήσει εκλογές ή όχι, σε συνέχεια της κακής κυβερνητικής εικόνας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που έπληξε την πρωθυπουργική εικόνα.

Η απροθυμία αυτή  αποδίδεται σε αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαμορφώσει νέα στρατηγική, μετά την αλλαγή στους συσχετισμούς πολιτικών δυνάμεων και τη διεύρυνση της δυσαρέσκειας για την κυβέρνησης ανάμεσα στους πολίτες.

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι σε μια στιγμή που φαίνεται να ανακόπτεται η πορεία της πρωθυπουργικής φθοράς και την ίδια ώρα βελτιώνονται οι ενδείξεις για την ελληνική οικονομία δίνοντας ανάσα στη ΝΔ, θα ήταν αυτοκαταστροφικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να άλλαζε την ατζέντα με πρόωρες εκλογές.

Αντίθετα, συνέχισαν οι ίδιες πηγές, στο μέγαρο Μαξίμου θα αναμένουν τις καταγραφές των δημοσκοπήσεων των επόμενων μηνών για να διαπιστωθεί εάν και σε ποιό βαθμό οι απώλειες του καλοκαιριού έχουν προσλάβει χαρακτηριστικά παγίωσης μέσα στο εκλογικό σώμα.

«Σε τέτοιες συνθήκες», σχολίασε μία πηγή, «η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να διαμορφώσει νέα αντιπολιτευτική στάση μετά τα πλήγματα που υπέστη η κυβέρνηση τα καλοκαίρι, ουσιαστικά ήταν σανίδα σωτηρίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το καταστροφικό καλοκαίρι και τον προβληματικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης».

Οι αποφάσεις για τυχόν πρόωρες εκλογές θα επανεξεταστούν από την άνοιξη του 2002, ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες.

περίπτωση εκλογών εκλογές

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού