Γερμανία: Προσεχώς… συνταξιούχος ο Ζεεχόφερ

Ζέεχοφερ

Παππούς; Σύζυγος και νοικοκύρης; Μήπως ο αρχιτέκτονας του μοντέλου ενός υπερσύγχρονου σιδηρόδρομου; Σύμφωνα με τα παιδιά του, ο απερχόμενος ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, ο Χορστ Ζεεχόφερ, θα έχει αρκετά για να ασχολείται αφού αποσυρθεί προσεχώς από τη γερμανική πολιτική αρένα.

«Νομίζω πως βλέπει τα εγγόνια ως θεμέλιο της νέας του ζωής, του συνταξιούχου», είπε η κόρη του 72χρονου πολιτικού, η Ούλρικε, μιλώντας στην εφημερίδα Münchner Merkur.

Δεν είναι ο καλύτερος «διασκεδαστής των παιδιών», αλλά ζητάει συχνά να του στέλνουν φωτογραφίες των εγγονιών του, συνέχισε. Λίγες είναι από την άλλη οι ελπίδες πως θα αρχίσει να ασχολείται με το νοικοκυριό, να βάζει πλυντήριο για παράδειγμα. «Δεν του αρέσει αυτό, να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Δεν το κράτησε ποτέ μυστικό».

Ο μοντελισμός, πάθος του Ζεεχόφερ, μπορεί να τον κρατήσει απασχολημένο για ένα διάστημα. «Μπορώ να τον φανταστώ να προσπαθεί να ξαναπιάσει με τα εγγόνια αυτό που έχασε εν μέρει με εμάς (…) αλλά αυτό θα πάρει μερικά χρόνια. Νομίζω πως είναι πιο πιθανό να ριχτεί στις σιδηροτροχιές του τώρα», είπε ο γιος του Αντρέας.

Γενικά, η πανδημία του νέου κορονοϊού επέτρεψε στην οικογένεια να… προετοιμαστεί για την περίοδο μετά τη συνταξιοδότηση του βαυαρού συντηρητικού πολιτικού.

«Φυσικά, χρειάζεται κάποια προσαρμογή όταν επιστρέφεις έπειτα από τόσα χρόνια», σχολίασε γελώντας ο Αντρέας. Πάντως εν μέρει έγινε ήδη, εξαιτίας της πανδημίας, πρόσθεσε. «Δούλευε πολύ από το σπίτι», χωρίς να χρειάζεται να κάνει «προεκλογικές εμφανίσεις», εξήγησε.

Ο πρώην κρατιδιακός πρωθυπουργός της Βαυαρίας έχει ανακοινώσει πως αποσύρεται από την ενεργό πολιτική μετά τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού