Οι 3 μεγάλες κινήσεις που σχεδιάζει ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να προχωρήσει σε 3 μεγάλες κινήσεις, προκειμένου να δρομολογήσει την έξοδο του κόμματός του από τη σημερινή στασιμότητα, παρά την φανερή απαξίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του

Τσίπρας

Ενώπιον μεγάλων αποφάσεων βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην αρχή μιας πολιτικής χρονιάς που ίσως αποδειχτεί πολύ κρίσιμη. Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες από την ομάδα επιτελών του Αλέξη Τσίπρα, ήδη δοκιμάστηκαν -τόσο στη ΔΕΘ όσο και σε τελευταίες συνεντεύξεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης και της κομματικής βάσης σε επιλογές που ανατρέπουν την εικόνα παγίωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κατάσταση στασιμότητας. Και οι αντιδράσεις, θεωρείται από τον Αλέξη Τσίπρα και τους επιτελείς του, ότι απέδειξαν την ετοιμότητα της κοινής γνώμης αλλά και των κομματικών δυνάμεων να υποδεχτούν θετικά κινήσεις στο ηγετικό επίπεδο, που θα προσδίδουν καινούρια δυναμική και ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να προχωρήσει σε 3 μεγάλες κινήσεις, προκειμένου να δρομολογήσει την έξοδο του κόμματός του από τη σημερινή στασιμότητα, παρά την φανερή απαξίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του.

Τσίπρας

Τσίπρας – Οι 3 κινήσεις είναι:

α. Η επίσημη απόφαση αναβολής του κομματικού συνεδρίου, με τη σκέψη ότι δεν μπορεί η παράταξη να εξαντλεί τη δυναμική της σε εσωστρεφείς κινήσεις, μέσα σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο, αντί να ασχολείται ουσιαστικά με την επιδίωξη της νίκης στις κάλπες όποτε έλθουν.

β. Η διεύρυνση και πλήρης αναδιοργάνωση της ομάδας συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, με στόχο τη συγκρότηση ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού ηγετικού επιτελείου, αξιόμαχου και ικανού να αντιδρά ουσιαστικά στις εξελίξεις, παραμερίζοντας την αργόρυθμη και αναποτελεσματική κομματική ηγεσία, που μένει όλο και πιο πίσω ενώ τα γεγονότα τρέχουν.

γ. Η ενεργοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου συμμαχιών στον κομματικό χάρτη, με άμεσο προγραμματισμό κύκλου συναντήσεων με τις ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης (πλην του κόμματος Βελόπουλου), ώστε να εξεταστεί η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας αντίπαλης στο σημερινό καταστροφικό μονοκομματικό κυβερνητικό σχήμα.

Το σχέδιο Τσίπρα, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει λάβει μέριμνα των πιθανών αντιδράσεων μερίδας των κομματικών παραγόντων, τις οποίες δεν υποτιμά, αλλά θεωρεί ότι είναι ηττημένες πολιτικά μέσα στην κοινωνία και με τη στήριξη της κοινής γνώμης θα ξεπεραστούν χωρίς σοβαρές συνέπειες.

Η όλη προσπάθεια Τσίπρα πρόκειται να αναληφθεί πολύ σύντομα, όπως διαβεβαίωσε μια πηγή, και εκτιμάται ότι θα βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη σημερινή πολιτική ακινησία όπου έχει περιπέσει, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει την ατζέντα της πολιτικής συνεργασιών, που θεωρείται σημείο-κλειδί για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στον οποίο την παγίδευσε η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικού συνεργάτη

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού