«Βραδιά του Ερευνητή» σήμερα από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διοργάνωση φέτος αφορά σε μία επιλεκτική έκθεση τεχνολογιών, ευελπιστώντας να αποτελέσει ένα μεταβατικό στάδιο προς τη νέα κανονικότητα

Ακολουθώντας την παράδοση των τελευταίων 15 ετών, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, διοργανώνει τη “Βραδιά του Ερευνητή” την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα συντονίζει το Chat Lab, από σήμερα, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως τις 1 Οκτωβρίου 2021.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διοργάνωση φέτος αφορά σε μία επιλεκτική έκθεση τεχνολογιών, ευελπιστώντας να αποτελέσει ένα μεταβατικό στάδιο προς τη νέα κανονικότητα. Ζητούμενο της εκδήλωσης, που έχει την υποστήριξη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποτελεί η ενημέρωση του κοινού για τα ερευνητικά αποτελέσματα και τον τρόπο που αυτά βελτιώνουν την καθημερινότητα του ανθρώπου, η γνωριμία με το επάγγελμα του ερευνητή και η προτροπή των νέων για μία επαγγελματική πορεία στον τομέα της έρευνας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν πάνω σε σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα των πέντε ινστιτούτων του ΕΚΕΤΑ και να λάβουν απαντήσεις σχετικά με επιστημονικά θέματα που τους ενδιαφέρουν κατευθείαν από την πηγή – τις ερευνήτριες και τους ερευνήτριές του. Θα ανακαλύψουν μεταξύ άλλων, τι είναι τα εμβόλια, θα δουν τα ρομπότ του μέλλοντος και θα μάθουν για τη “μεικτή πραγματικότητα”.

Επιπλέον, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το ΕΚΕΤΑ διοργανώνει και συντονίζει το Chat Lab. Πρόκειται για σύντομες διαδικτυακές συζητήσεις με ερευνητές, που στόχο έχουν να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα και πιθανούς προβληματισμούς για την τεχνητή νοημοσύνη, την ιατρική, το περιβάλλον, τις μετακινήσεις στις πόλεις, την αγροτεχνολογία, την έξυπνη γεωργία και ό,τι ακόμη μας απασχολεί γύρω από την επιστήμη.

Ερευνητές από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο είναι πρόθυμοι να συζητήσουν με το ευρύ κοινό, που θα γνωρίσει τον κόσμο της επιστήμης μέσα από τα μάτια των πραγματικών της εκπροσώπων. Οι διαδικτυακές αυτές συζητήσεις πρόκειται να διεξαχθούν από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι για να κλείσουν ραντεβού, με τον ερευνητή που επιθυμούν, πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Chat Lab https://researchersnight.gr/chat-lab/

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία της Βραδιάς του Ερευνητή 2021 αποτελείται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού