Μπογδάνος: Τι έφερε τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ

Η επιλογή να δειχτεί στα κεντρώα κοινά ότι ο Μητσοτάκης κάνει κινήσεις διαχωρισμού από τους ακροδεξιούς ήταν από μέρες στα σχέδια του μεγάρου Μαξίμου. Και η πρόθεση αυτή ήταν γνωστή και στον υπουργό Εξωτερικών...

Μπογδάνος

Ειδικού συνεργάτη

Η διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ Μπογδάνου, χθες, δεν προέκυψε ως αντίδραση της κοινοβουλευτικής συγκυρίας με πλαίσιο τον διάλογο στη βουλή για την συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας. Αντίθετα, όπως αναφέρουν έγκυρες κομματικές πηγές της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και μερικά 24ωρα στο κυβερνών κόμμα υπήρχε έντονος προβληματισμός για την κατάσταση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε γειτονιές της Αθήνας, όπου επανεμφανίσεις ακροδεξιών ομάδων στα σχολεία τελευταία έχουν προκαλέσει τριγμούς στην κυβερνητική παράταξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από διάφορες πληροφορίες που έχουν φτάσει στην κυβέρνηση, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου προετοιμάζεται φιέστα ακροδεξιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τις στρατιωτικές παρελάσεις και τα πρόσφατα γεγονότα στα σχολεία είναι μόνο η πρόβα τζενεράλε για στημένα επεισόδια.

Μπογδάνος

Διπλάσιες οι απορροές κεντρώων από τη ΝΔ 

Τη ΝΔ την ενδιαφέρει το θέμα αυτό, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διότι στις δημοσκοπήσεις αυτού του γύρου εμφανίζεται ισχυρή τάση αποχώρησης από το κυβερνών κόμμα προς τα ακροδεξιά.

Όμως, την ίδια ώρα εντείνεται και η τάση αποστασιοποίησης κεντρώων κοινών από την κυβερνητική παράταξη, ακριβώς λόγω των σχέσεων της ΝΔ με ακροδεξιούς κύκλους.

Οι απορροές κεντρώων από τη ΝΔ υπολογίζεται με βάση τις τελευταίες μετρήσεις ότι είναι περίπου διπλάσιες ποσοτικά σε σύγκριση με τις απώλειες του κόμματος προς την ακροδεξιά.

Η επιλογή να δειχτεί στα κεντρώα κοινά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει κινήσεις διαχωρισμού από τους ακροδεξιούς ήταν από μέρες στα σχέδια του μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Και η πρόθεση αυτή ήταν γνωστή και στον υπουργό Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες από τις ίδιες κομματικές πηγές, ο κ. Δένδιας επικοινώνησε αμέσως με τον πρωθυπουργό και του ζήτησε να αντιμετωπίσει την περίπτωση του στη συνέχεια διαγραφέντα βουλευτή του κόμματος, ως την ευκαιρία που αναζητούσε η ΝΔ να παρουσιάσει ότι απομακρύνεται από ακροδεξιές θέσεις. Κι αυτό έγινε.

Μπογδάνος

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού